Demisie Orban: Iohannis, anunț de ultimă oră

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că nu a cerut demisia premierului Ludovic Orban pentru a declanșa procesul prin care să aibă loc alegeri anticipate. De asemenea, șeful statului a negat că va exista o criză politică dacă vor avea loc alegerile parlamentare anticipate.

"Eu nu am propus Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Noi discutăm pe oportunități politice și dacă voi cere eu vreodată vreunui Guvern demisia veți auzi acest lucru de la mine. Vă amintesc că am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes, câteodată demisia a venit puțin mai târziu. Auzim tot felul de retorici și de la PSD și de la alte partide. Fiecare vine cu sfaturi, dar eu vă spun foarte clar semnalele date de români sunt evidente și alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine", a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că "merită" ca România să aibă anticipate.

"Nu se intră în nicio criză politică, se intră într-o procedură care face ca românii să își poată exprima votul și pentru Parlamentul României. Dacă se vor face pași în această direcție, vor exista consultări formale. Merită să avem anticipate. Este vorba de un an întreg, în care, dacă ne mișcăm bine putem avea alegeri anticipate și putem face exact ceea ce își doresc românii – să avem altă putere, altă majoritate și să venim cu soluții rapide, realiste în interesul românilor", a explicat Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel