Degetul unui tânăr român, găsit în fața unei gropi de gunoi din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Degetul unui român, de 32 de ani, a fost găsit în fața unei gropi de gunoi din Italia. Acesta își trimisese prietenul să îl caute.

Degetul a fost identificat datorită analizei amprentelor digitale efectuate de echipa de criminaliști. Poliția a informat că bărbatul, de naționalitate română, are numeroase condamnări anterioare pentru infracțiuni contra patrimoniului. Își trimisese prietenul să caute degetul inelar.

Degetul găsit în urmă cu două zile în fața unei companii de reciclare din Milano aparține unui bărbat de 32 de ani. Identificarea a fost posibilă datorită analizei amprentelor digitale de către echipa de criminaliști. Poliția a informat că bărbatul, cetățean român, are numeroase condamnări anterioare pentru infracțiuni împotriva proprietății și că, în legătură cu episodul cu degetul, ar putea fi cercetat pentru violare de domiciliu. Deocamdată, însă, nu a fost depusă nicio acuzație.

 

Degetul unui român, de 32 de ani, găsit în fața unei gropi de gunoi din Italia

 

Misterul degetului a început în fața centrului de colectare din Piazzale delle Milizie, când un agent de pază a observat un bărbat care scotocea printre frunzele de la poalele zidului de delimitare. Când a fost întrebat dacă căuta ceva anume, străinul a răspuns "degetul unui prieten".

Prin intermediul imaginilor de pe camerele de supraveghere și a mărturiei unui agent de securitate, s-a descoperit că degetul inelar drept "s-a desprins" în timpul evadării unui presupus hoț. Cu o seară înainte, două persoane au încercat să sară gardul și, pentru a scăpa de paznic, una dintre ele și-a prins degetul în inelul pe care îl purta.

 

Un român a devenit erou în Italia

 

Pe de altă parte, există și români eroi în Peninsulă. Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a devenit un erou în Italia după ce a prins un hoț, în Pesaro, regiunea Marche.

Hoțul a văzut o bicicletă fără lanț sprijinită lângă intrarea unui magazin din Piazzale Matteotti și într-o clipă s-a urcat pe șa și a fugit. Însă, românul care se afla în apropiere a văzut furtul și a fugit imediat în urmărirea hoțului, reușind să ajungă la el și să-l blocheze.

Alături de el a intervenit și un agent municipal care se afla în piață, alertat de român. În timp ce acesta din urmă i-a sunat pe carabinieri, hoțul a reușit să se elibereze și și-a reluat fuga pe Via Cialdini. 

Românul și polițistul nu au cedat și au fugit după el, l-au ajuns și l-au oprit din nou în timp ce se întorcea spre piazzale Matteotti. Între timp, a sosit o patrulă de poliție care l-a arestat pe hoțul pe două roți, un tânăr de 24 de ani din Pesaro, cu probleme de dependență de droguri.

A fost acuzat de furt calificat, iar bicicleta a fost returnată proprietarei, o femeie din Pesaro, care a depus plângere împotriva tânărului de 24 de ani. Imediat judecat, dupa validarea arestarii, inculpatul, aparat de avocata Andrea Guidi, a negociat pedeapsa de 9 luni și amenda de 300 de euro fără probațiune. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel