Decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul Sorinei. Motivarea Parchetului în cererea de revizuire a adopţiei

Parchetul General arată, în motivele pentru care cere revizuirea sentinței de adopție a Sorinei Lucan, că „interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate” și că „mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”, anunță G4media.ro.

În cererea de revizuire, Parchetul general notează că familia Șărămăt a preluat în plasament în 2012 doi copii minori, însă a putut adopta doar unul. Cele două fetițe, subliniază Parchetul, „au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă.”

„Conduita procesuală a persoanelor desemnate să apere interesele minorului echivalează cu o lipsă de apărare a acestuia, întrucât nu a fost avut în vedere interesul superior al copilului.

Citește și Ministrul Sănătății, despre fetița Sorina: „Copilul a fost RĂPIT"

Astfel, deşi familia Şărămăt avea doi copii majori, în anul 2012 a preluat în plasament alţi doi copii, în vârstă de 1 an şi 2 luni şi, respectiv, 9 luni – minorii LS şi CA.

Cu toate că, în acel moment, asistentul maternal a început demersurile privind adopţia celor două minore, a fost informat de organele abilitate că nu poate adopta decât un copil. Ca urmare, a fost adoptată minora CA”, potrivit cererii de revizuire.

 

Sorina „vede în familia Şărămăt familia sa naturală”

 

„Din cuprinsul dosarului în care a fost pronunţată hotărârea a cărei revizuire se solicită, rezultă că cele două minore fac parte din familia Şărămăt, au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă.

Interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate. Concret, minora face parte din colectivitatea locală, dintr-un sistem de învăţământ pe care îl cunoaşte şi cu care s-a acomodat.

Mai mult, având în vedere vârsta minorei, aceasta nu poate înţelege diferenţa dintre situaţia sa juridică şi cea a minorei CA, percepând preluarea sa din cadrul familiei ca pe un abuz.

Citește și Mătușa Sorinei rupe tăcerea: „Mama naturală a fost decăzută din drepturi când l-a bătut pe fratele ei"

Mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală.

În acest context, este evident că opinia minorei reprezintă propria sa percepţie a realităţii, neputând fi influenţată de persoanele cu care locuieşte.”, se mai arată în cererea de revizuire. 

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy