DECIZIE CNCD după ce Darius Vâlcov a făcut publică fișa medicală a lui Sandy Matei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost amendat astăzi de Consiliulu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 1.000 de lei pentru că a publicat fișa medicală a protestatarului Sandy Matei și pentru că l-a numit „sandilău”. 

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi (6) de către conducerea CNCD, potrivit HotNews.ro.

Citește și Ilegal. Darius Vâlcov a făcut publică fisa medicală a lui Sandy Matei

„Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de <> și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CNCD.

Citește și Sandy Matei, reacție după ce Vâlcov i-a divulgat fișa medicală

Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părții reclamate, dar și de faptul că, ulterior partea reclamată a șters de pe contul de Facebook afirmațiile discriminatorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel