Decizie CCR. Moise Guran: "HĂ!? Deci cum e asta? Destupați-vă URECHILE!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Moise Guran a taxat dur decizia CCR privind amnistia şi graţierea faptelor de corupţie.

"Așa, că poate ne plictiseam... Secția CCR a PSD lucrează și peste vară.
Deci cum e asta? Prin lege se pot reglementa limite pentru amnistie, dar prin Constituție nu, pentru că... egalitatea în fața legii? Hă!? 

Citeşte şi: Curtea Constituţională revine cu EXPLICAŢII după decizia privind amnistia şi graţierea

Aștept comunicatul, imaginându-mi cu greu o explicație care să nu fi fost deja combătută de alte decizii CCR anterioare.
PNL&USR, poate acum înțelegeți de ce nimic nu se poate face până la depolitizarea CCR. Destupați-vă urechile la vocile societății care vă cer o revizuire de substanță a Constituției!", a scris Moise Guran, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Oana Pellea dă de PĂMÂNT cu CCR: "Calcă în picioare voinţa românilor. Nu poate fi declarată NECONSTITUŢIONALĂ?"

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază. Judecătorii CCR au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică şefului statului să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.

"S-a constatat că încalcă prevederile articolului 52 textul ce se referă la exceptarea de la posibilitatea amnistiei şi graţierii a faptelor de corupţie. Această exceptare afectează prevederi ale alineatului 2, articolul 52 ce stipulează că prin revizuire nu pot fi încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale", au explicat oficialii CCR.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu, IRONIC la adresa lui Klaus Iohannis, după decizia CCR: "O BAZACONIE! ILEGAL!"

Conform acestora, CCR a constatat că prevederile ce privesc interdicţia de a candida şi a fi aleşi în organele administraţiei locale, Parlamentului, Preşedinţiei a celor care au săvârşit fapte de corupţie nu încalcă limitele revizuirii şi că aceeaşi situaţie se regăseşte în cazul alegerilor în Parlamentul European.

Citeşte şi: Tăriceanu cere DEMISIA lui Klaus Iohannis: "Nu are nicio scuză. A fost PREVENIT!"

În ceea ce priveşte alegerea în administraţia publică locală, oficialii CCR au semnalat necesitatea de a corela acest text cu acela care vizează accesul cetăţenilor europeni la aceste funcţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel