Decizia instanței în cazul Șoșoacă: Cererea de ordin de protecție este respinsă. Răspunsul senatoarei: „Justiția nu știe ce înseamnă violență psihologică”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Decizia instanței în cazul Șoșoacă: Cererea de ordin de protecție este respinsă. Răspunsul senatoarei: „Justiția nu știe ce înseamnă violență psihologică”
Decizia instanței în cazul Șoșoacă: Cererea de ordin de protecție este respinsă. Răspunsul senatoarei: „Justiția nu știe ce înseamnă violență psihologică”

Instanța a respins a doua cerere de ordin de protecție depusă de Diana Șoșoacă împotriva soțului ei, Silvestru Șoșoacă, iar senatoarea a reacționat prin amenințări cu închisoarea către el.

La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Sectorului 2 a admis contestația lui Silvestru Șoșoacă împotriva ordinului de protecție provizoriu, scăpându-se astfel de restricțiile impuse de acesta. Motivarea instanței a conținut și referiri la scandalul dintre cei doi soți, iar concluziile judecătorilor au pus sub semnul întrebării veridicitatea afirmațiilor Dianei Șoșoacă.

 

Ce spun judecătorii despre scandalul Șoșoacă

 

Potrivit motivării instanței, Diana Șoșoacă nu a demonstrat că ar fi fost afectată emoțional în urma afirmațiilor făcute de soțul ei, iar probele depuse de senatoare au fost considerate neconcludente.

”Nu și-a manifestat în vreun fel afectarea emoțională și starea de temere raportat la afirmațiile contestatorului. Dimpotrivă, din înregistrările audio depuse de intimată la dosar rezultă că nu resimte o reală stare de temere față de contestator, instigându-l să continue să îi adreseze cuvinte injurioase, ridicând la rândul său vocea și folosind cuvinte jignitoare similare”, spun judecătorii.

Fotografiile prezentate în instanță, presupus a fi dovezi ale agresiunii, nu erau datate și nu puteau fi corelate cu un eveniment specific. Judecătorii au subliniat că aceste imagini nu dovedesc că leziunile prezentate ar fi fost cauzate de către Silvestru Șoșoacă.

”Înscrisurile ce au stat la baza emiterii ordinului nu probează actele de violenţă pretinse de intimată. În privinţa fotografiilor depuse de intimată, instanţa constată că acestea nu sunt datate, intimata nu a fost în măsură să indice data aproximativă şi contextul în care a avut loc incidentul ce s-ar fi soldat cu echimozele vizibile în fotografii, iar fotografiile în sine nu probează că echimozele ar fi fost cauzate de contestator”, se arată în motivarea instanței.

 

Replica dată de Diana Șoșoacă după decizia judecătorilor

 

În replică, senatoarea l-a amenințat pe fostul ei soț „pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, infracțiunea de amenințare și infracțiunea de incitare la violență, ură și discriminare cu privire la faptul că a falsificat semnăturile. Va trebui să aducă probe, în caz contrar va intra la pușcărie. ”, declară Diana Șoșoacă la Antena 3 CNN. 

De asemenea, Diana Șoșoacă a mai completat: „Este rușinos pentru România că avem și o justiție care nu știe ce înseamnă violență psihologică și cibernetică”.

Cu toate acestea, instanța a decis în favoarea argumentelor prezentate de Silvestru Șoșoacă, neacceptându-se astfel cererea de ordin de protecție.

Silvestru Șoșoacă a declarat că intenționează să evite orice contact cu Diana: „Eu am băgat divorțul, nu altcineva, eu. Nu am niciun gând să mai stau cu ea de vorbă măcar, o evit. Nu-mi trebuie. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel