De teama războiului, românii au mers la poligoanele de trageri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
De teama războiului, românii au mers la poligoanele de trageri.
De teama războiului, românii au mers la poligoanele de trageri.

Dacă unii se pregătesc să fugă în cazul unui război, există și români decişi să rămână şi să lupte. Iar pentru asta se pregătesc deja, chiar dacă nu se pune problema extinderii conflictului. Tot mai mulţi  români au ajuns la  poligoanele de trageri, unde învaţă cum să se apere dar şi ce putere are fiecare armă în parte.

Conflictul militar de la granița țării i-a speriat pe români. Mii de oameni s-au îndreptat către pologoanele de tragere, mai multi ca niciodată.

"Conflictul de la granițele țării noastre a dat un boost în poligoanele de antrenament și în poligoanele recreaționale. Poate că interesul lor este acela de a cunoaște mai multe despre utilizarea unei arme în eventualitatea în care, să sperăm că nu vom fi nevoiți să o folosim", a povestit Eugen Dima, administrator poligon, pentru Observator.

Pentru o sesiune de tragere, prețurile pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 600. Asta în funcție de muniție, dar și de armamentul folosit.

Celebrele pistoale tip Glock sau CZ îi fascinează pe cei ce trec pragul poligoanelor. Iar adrenalina oferită de primul foc tras îi face pe mulți să se intereseze de permisele de port-armă.

"Mai întâi trebuie să avem o calitate, putem fi vânători, sportivi, colecționari, după care trebuie să facem un curs de inițiere, un examen, vizita medicală obligatorie, avizul psihologic", mai spune Eugen Dima.

Și magazinele care vând echipamente de supraviețuire au fost luate cu asalt in utlimele săptămâmi. În România, in jur de 116.000 de persoane au permis de port armă. 817 permise au fost eliberate în primele luni ale acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel