De frica hoților români, un bătrân din Germania le-a dat unor escroci 28.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bătrân a supraviețuit după ce a rămas blocat sub un dulap timp de trei zile / Sursa foto: freepik.com
Un bătrân a supraviețuit după ce a rămas blocat sub un dulap timp de trei zile / Sursa foto: freepik.com

În ciuda tuturor avertismentelor din partea poliției, escrocii telefonici au reușit încă o dată să înșele un cetățean în vârstă din districtul Segeberg , pe care l-au lăsat fără toate economiile sale, pretinzând că se află într-o situație periculoasă.  

Încă o dată, escrocii telefonici au reușit să dea o lovitură în districtul Segeberg. Polițiști falși au luat 28.000 de euro de la un bărbat din Bad Segeberg.

Marți, 12 septembrie, infractorii l-au sunat pe bărbatul de 81 de ani.  Un bărbat, care s-a prezentat a fi polițist, i-a spus seniorului că datele sale bancare au fost găsite asupra unui suspect român.

Acum ar exista riscul ca toți banii să fie transferat în România. Escrocul i-a spus clar bătrânului de 81 de ani că trebuie să acționeze imediat și l-a convins să meargă la bancă și să-și retragă toate economiile.

Bătrânul a urmat instrucțiunile escrocilor și a mers la bancă. Escrocii l-au instruit pe bărbat să păstreze permanent contactul  cu ei prin telefonul mobil.  

 

Victima a retras 28.000 de euro de la bancă

 

Ajuns la bancă, bătrânul a retras cei 28.000 de euro. Acum aștepta un curier anunțat de infractorii care trebuia să primească și să asigure banii. S-a convenit o parolă în acest scop.

În jurul orei 13.00, la domiciliul bătrânului de 81 de ani s-a prezentat un bărbat, care a spus parola și a ridicat cei 28.000 de euro, relatează presa din Germania.

Escrocul i-a spus seniorului că va merge la mașină să numere banii și îi va da chitanță. Doar că victima a așteptat în zadar să se întoarcă curierul și abia atunci a devenit bănuitor și a sunat la poliție.

 

Multe alte tentative de fraudă în zona Bad Bramstedt

 

Victima l-a descris pe curier ca fiind un bărbat cu părul negru, care era îmbrăcat cu o jachetă albă cu glugă. Anchetatorii cer informații de la martori, care sunt rugați să sune la cea mai apropiată secție de poliție.

Escrocii telefonici sunt în prezent foarte activi în întreaga regiune. Miercuri, poliția a raportat apeluri în Bad Bramstedt, Boostedt și Hitzhusen. Patru infracțiuni au fost raportate marți la secția de poliție Bad Bramstedt. În toate cazurile, apelanții au declarat că au fost implicați în accidente și au nevoie urgent de bani. Cu toate acestea, escrocii au eșuat în toate cazurile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel