De citit în perioada pandemiei

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cum să-ți petreci timpul cât timp ești în izolare, ce cărți să citești sau ce filme să vizionezi. Mai mulți jurnaliști și critici de film au făcut recomandări în ultimele zile, în acest sens.

Jurnalista Oana Stănciulescu recomandă o carte despre o epidemie contgioasă, care semănă oarecum cu ce trăiește omenirea în aceste momente. Cartea se numește Eseu despre orbire și a fost scrisă de scritorul portughez Jose Saramago.

"Vă mărturisesc că de când suntem izolati în case nu am citit. Dar mă bucur să văd că toata lumea citeste, dacă mă iau după postari. Am citit Eseu despre orbire, de Saramago, prin 2000 cred, n am reusit sa l recitesc acum. Poate insa o sa l citit voi.
Pe scurt - un ins orbeste brusc asteptind ca semaforul sa se faca verde, insul care l duce acasa si hi fura masina orbeste si el, politistul care l retine pe hot, doctorul care il trateaza, si toti care intra in contact cu acestia. E o boala contagioasa de care nu scapa nimeni. Doar sotia unui medic nu orbeste, ea ramine sa marturiseasca aceast cosmar. Este despre cum societatile isi gestioneza crizele, despre lupta pt suptavietuire, despre speranta . Oare cat dintr o viata suntem orbi? Vedem si totusi suntem orbi? E de citit!", a scris Oana Stănciulescu pe pagina ei de socializare.

cititi si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel