EXCLUSIV  De ce se tem politicienii de diaspora. Dumitru Sandu: E o zonă de evitat

Mihai Ciobanu / 31 iul 2018, 08:30 Salveaza PDF Comentarii

Prof. Dumitru Sandu, specialist în problemele migrației și sociolog, a explicat, în cadrul unui interviu acordat Stiridiaspora.ro, care este percepţia mediului politic asupra românilor din diaspora. 

Prof. Dumitru Sandu, specialist în problemele migrației și sociolog, a explicat, în cadrul unui interviu acordat Stiridiaspora.ro, care este percepţia mediului politic asupra românilor de peste graniţă şi care sunt motivele pentru care, în mediul politic, migraţia e văzută ca zonă "de care e bine să te fereşti".

"Unul dintre clişeele care circulă este că ne putem alege fiecare ce vrem, ce ne convine din marele fenomen al migraţiei. Iar unii ne raportăm la migraţie doar pe faţeta ei negativă – oamenii care pleacă şi suferă,copiii care rămân acasă şi le e greu, comunităţile locale care pierd forţă de muncă activă. Pe de altă parte e spaţiul politic, orientat spre cum folosesc eu aceste schimbări.

În spaţiul politic însă, majoritar migraţia e văzută ca zonă de care e bine să te fereşti. Nu o pot controla. Nu discutăm de culoarea politică. Pur şi simplu, electoratul din diaspora e un electorat cu gândire critică foarte bine structurată care nu e convenabil nimănui. Declaraţiile publice se fac foarte diplomatic, dar, una peste alta, nu se grăbesc cu votul prin corespondenţă, nu se grăbesc cu implicarea efectivă a diasporei în decizii, deci e o zonă de evitat", a explicat Dumitru Sandu.

Urmăreşte declaraţiile făcute de prof. Dumitru Sandu, aici:


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
NoMy