Danemarca. Filme românești la cel mai important festival de scurtmetraje din Odense

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sala_cinema
sala_cinema

Festivalul Internaţional de Film de la Odense, Danemarca, se desfăşoară în perioada 24-30 august. Regizorii români, Mihai Dragolea și Anghel Damia, participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stokholm, la ediția din acest an

 

 

Scurtmetrajele Totul pentru Riana, 2020 (eng. Everything for Riana), regia Mihai Dragolea și Celed, 2019 (eng. Minion), regia Anghel Damian au fost selectate dintr-o listă de 2945 de scurtmetraje și împreună cu alte 129 filme vor concura pentru premiile oferite de festival, câștigătorul având șansa să intre în competiția Premiilor Academiei Americane de Film.

Ediția din acest an, care presupune măsuri suplimentare de siguranță, va avea evenimente şi proiecţii în sălile de cinema, dar va include și o variantă online, toate filmele selectate putând fi vizionate pe teritoriul danez, pe platforma pusă la dispoziție de festival. Cei doi regizori români vor participa la sesiuni de Q&A. La ceremonia de deschidere din 24 august va fi prezent și Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Frederik al Regatului Danemarcei, transmite filmfestival.dk.

Înființat în anul 1975, Festivalul Internațional de Film de la Odense este cel mai vechi și mai cunoscut festival de scurtmetraj din Danemarca, și unul dintre cele mai importante festivaluri de film din spațiul scandinav, având la ediția de anul trecut un public de 35000 de spectatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel