Danemarca. Doi șoferi români de camion au uimit polițiștii. Ce au găsit în remorcă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi șoferi români de camion au ajuns în fața judecătorilor care i-a obligat la plata a peste 15.000 de coroane daneze, în Danemarca.

Potrivit jv.dk, românii au uimit polițiștii după ce aceștia i-au tras pe dreapta pe 23 mai anul trecut, în Christiansfeld. În urma perchezițiilor camionului, autoritățile au descoperit 900 de porci în remorcă care erau transportați în condiții cumplite. 

Conform rechizitoriului, cei 900 de porci, cu o greutate medie de 21,2 kilograme, stăteau într-un spațiu de 45 mp și erau transportați și ilegal. 

„Animalele nu aveau un spațiu adecvat dimensiunilor lor, întrucât nu aveau suficient spațiu pentru a se culca în poziția lor naturală", se arată în rechizitoriu.

Conform regulilor, cei 900 de purcei ar fi trebuit să aibă 167,4 mp.

 

Șoferii, amendați

 

Totodată, procurorii au stabilit că porcii erau tranportați ilegal, șoferii români neputând prezenta certificatul de competență.

Bărbații s-au prezentat astăzi în fața Curții la Kolding și au fost găsiți responsabili de transportul ilegal. Șoferul care era la volan a fost amendat cu 14.000 de coroane daneze, iar colegul cu 3000 de coroane daneze. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel