Dăncilă s-a hotărât: Judecătoarea Dana Gîrbovan, propunerea pentru Ministerul Justiției

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Dana Gîrbovan este propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, s-a hotărât în CEx-ul partidului, desfășurat vineri la Parlament.

CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Șerban Valeca la portofoliul Educație, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, au spus surse din PSD.

Deciziile vin după o ședință a social-democraților care a durat aproape trei ore. Inițial o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educației, să preia conducerea instituției, însă PSD a revenit asupra hotărârii.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor, propus ministru plin la Interne, conducere în prezent interimar instituția. Deoarece el este propus să preia conducerea MAI, nu mai poate fi vicepremier pentru parteneriate strategice.

Prin urmare, PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiției, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democrații au decis să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan.

La portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus în momentul de față interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, întrebată pe cine susține ca ministru la Educație, că această chestiune va fi discutată în CEx, precizând că trebuie să fie „un om care să cunoască sistemul", potrivit Mediafax.

Social-democrații s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar și despre propunerile de miniștri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel