Dăncilă îi RĂSPUNDE lui Iohannis: „S-a realizat o premieră”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a lansat noi atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Aceasta a declarat, la Antena 3 în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” moderată de Mihai Gâdea, faptul că „președintele Iohannis este interesat de campania electorală”.

„Președintele Iohannis este interesat de campania electorală și de dorința de a câștiga un mandat și face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa Guvernului cred că a devenit principala ocupație a președintelui.

Am văzut blocaj la nivelul numirii miniștrilor, am văzut acum blocajul în ceea ce privește bugetul, există sau nu există motive, președintele contestă la CCR orice. 

Citește și Iohannis, ATACURI în rafală la adresa PSD: "Cel mai SLAB guvern post-decembrist". ULTIMA ORĂ

Cred că a ajuns să dețină recordul în această materie. În niciun an un președinte nu a abuzat de această prerogativă așa cum o face domnul președinte Iohannis.

Și prin această contestare s-a realizat și o premieră nedorită: a demonstrat că nu este interesat nici de investițiile în sănătate, nici de investițiile în educație, nici de creșterea alocațiilor copiilor. Este regretabil faptul că nu își înțelege rolul constituțional și în același timp este îngrijorător faptul că prin acțiunile sale pune în pericol indicatorii macro-economici ai țării.

Parlamentul a votat aceste buget care prevede creşteri substanţiale pentru educaţie sănătăate, şi investiţii. CCR a decis că e constituţional. Toată lumea ştie că nu există niciun motiv pentru blocaj. Eu am încredere că Parlamentul va lua o decizie rapid.

Bugetul pe anul 2019 prevede finanţări substanţiale pentru investiţii. Am prevăzut 6 miliarde lei în plus la sănătate, 9,8 miliarde lei la educaţie, 15,4 miliarde de lei la investiţii, 4, 6 miliarde lei la adminsitraţiile locale, nu 1 milard în minus cum a menţionat domnul Iohannis.

Cred că donmnul preşedinte a demonstrat azi încă o dată că nu e interesat de creşterea veniturilor la populaţie, nici de dezvoltarea comuntăţilor locale, nici de sănătate. Cine e de vină că nu au crescut alocaţiile de la 1 martie şi cred că telespectatorii dumneavoastră au deja răspunsul”, a spus Dăncilă la Antena 3. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel