Dăncilă, după ce Iohannis i-a refuzat miniştrii: "Nu a ratat ocazia de a pune la colţ Guvernul"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a reacţionat promt după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat propunerile de miniştri, spunând că nu au fost aleşi "pentru a face guvernarea mai bună, ci s-au certat ei între ei, găştile din PSD." Dăncilă a răspuns, totodată, la criticile lansate de şeful statului la adresa guvernării.

"Am primit refuzul. Aşa cum mă aşteptam, refuzul este bazat pe oportunitate, şi oportunitatea este a primului ministru, şi nu pe legalitate. Cred că trebuie să înţeleagă că fiecare avem anumite atribuţii şi că trebuie să ne încadrăm în aceste atribuţii. Noi ca lideri (...) trebuie să fim un exemplu pentru ceilalţi şi să respectăm legea. Deci eu cred că această motivare trebuia să fie pe legalitate şi nu pe oportunitate. Oportunitatea, repet, trebuia să fie a primului ministru, care îşi asumă buna funcţionare a Guvernului şi bineînţeles implicaţiile pe care le presupune acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Vorica Dăncilă: "L-am sunat pe Iohannis. Mi s-a spus că îşi lansează cartea pe scările vopsite"

Dăncilă a vorbit şi despre criticile pe care le-a făcut şeful statului la adresa guvernării PSD-ALDE, despre care spune că s-a ocupat în ultimii doi ani doar de modificări în domeniul justiţiei, în beneficiul liderului PSD.

"Am văzut că domnul preşedinte nu a ratat iar ocazia de a pune la colţ Guvernul României. Mă aşteptam la obiectivitate din partea domnului preşedinte şi să spună faptul că este bucuros că România are o creştere de 5% în primul trimestru ala cestui an, lcuurri care sunt evidente şi cred că astfel puteam să avem şi o imagine bună de ţară. Şi cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru şi pe urmă la beneficiile personale sau electorale. Şi cred că această abordare ar fi benefică în primul rând, pentru România şi pentru români", a declarat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: "Abordarea lui Klaus Iohannis, greşită şi lipsită de demnitate"

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat "în scris" refuzul privind cei trei miniltri propuşi de Viorica Dăcnilă, respectiv Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei, Liviu Brăiloiu pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni şi Oana Florea la Ministerului Fondurilor Europene. Într-un comunicat de presă remis de Adminsitraţia Prezidenţială, Klaus Ioohannis a precizat că niciunul dintre aceştia nu deţine experienţa necesară în domeniile în care au fost propuşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel