Vorica Dăncilă: "L-am sunat pe Iohannis. Mi s-a spus că îşi lansează cartea pe scările vopsite"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă susţine că a încercat să discute în ultimele zile cu preşedintele Klaus iohannis privind remanierea guvernamentală. Premierul spune că de fiecare dată când dădea telefon la Adminsitraţia Prezidenţială, preşedintele nu era disponibil. Asta, deşi programul preşedintelui este publicat în fiecare zi pe site-ul oficial.

"Am încercat o discuţie cu domnul Iohnanis. Sunt un om care mă ţin de cuvânt, am încercat luni, dar domnul preşedinte era la Bruxelles, am încercat ieri, dar domnul preşedinte îşi lansa cartea. Eu sper şi îi solicit domnului preşedinte să dea motivarea, pentru că este sarcina dumnealui, este obligaţia dumnealui ca preşedinte al României.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: "Abordarea lui Klaus Iohannis, greşită şi lipsită de demnitate"

Eu cred că este un lucru bun, şi-a lansat o carte, este foarte bine, dar eu cred că ceea ce ţine de această ţară din punct de vedere instituţional, fie că vorbim de Preşedinţie, de Guvern, de Parlament, trebuie să fie o prioritate pentru noi. Şi faptul că încerci să blochezi guvernul, nu este un lucru care să aducă plusvaloare. Eu cred că trebuie să dăm la o parte interesul electoral şi să acţionăm cu mai multă responsabilitate pentru România şi pentru români", a declarat Viorica Dăncilă, la Ploieşti.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: "Nimeni din Europa nu discută cu ei. PSD lucrează doar ca să îi fie bine lui Dragnea"

Premierul susţine că de fiecare dată când l-a sunat pe preşedinte, i se spunea că şeful statului are activităţi în desfăşurare.

"Am sunat la Administraţia Prezidenţială şi mi s-a spus: Domnul preşedinte este la Bruxelles luni, domnul preşedinte îşi lansează cartea pe scările vopsite marţi".

Întrebată dacă va accepta o restructurare guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală, premierul a spus: "Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine, acum este important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerinţele oamenilor, să merg să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi din fonduri guvernamentale. Şi aceasta discuţie va fi în CExN. Dar nu cred că o să-mi schimb opţiunea".

Preşdintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că a transmis "şi în scris" refuzul privvind cei trei miniştri propuşi de coaliţia de guvernare, fiind vorba doar despre "o ceartă între găştile din PSD".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel