Dăncilă a TAXAT imediat GAFA preşedintelui Iohannis: "Aşa cum a confundat Franţa cu Finlanda..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a afirmat joi seară, la Constanţa, că un premier desemnat nu poate lua o decizie în legătură cu comisarul european propus de ţara noastră şi consideră că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o "mare greşeală" declarând la Bruxelles că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

"Aşa cum preşedintele a confundat Franţa cu Finlanda, cred că aşa a confundat un premier interimar cu un premier desemnat. Avem un premier desemnat, nu avem un guvern. Asta nu înseamnă că un premier desemnat poate să ia o decizie în legătură cu comisarul european. Deci cred că preşedintele a făcut o mare greşeală", a spus Dăncilă, într-o conferinţă de presă, întrebată fiind despre afirmaţia lui Iohannis că va cere respingerea propunerii făcută de România pentru postul de comisar european.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

"Este din partea noastră, din păcate, un blocaj, care se numeşte Guvernul Dăncilă. (...) Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, fiindcă un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest guvern nu va avea niciun rol", a spus şeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a menţionat că nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre posibile propuneri pentru postul de comisar.

"Dar îi voi spune foarte clar doamnei preşedinte ales (al Comisiei Europene - n.r.) că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată, iar despre portofoliu, eu am mai discutat cu doamna von der Leyen, care m-a asigurat că portofoliul care a fost alocat pentru România rămâne valabil şi nu am niciun motiv să cred că acum apar schimbări unilaterale", a adăugat preşedintele. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel