Dănciă are un mesaj pentru Iohannis

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel, marţi, către toate forţele politice şi preşedintele Klaus Iohannis să se abţină de la declaraţii "care fac rău României", dând ca exemplu afirmaţia şefului statului că ţara noastră nu este pregătită pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

"În calitate de prim-ministru al României, vă asigur că România este pregătită, că suntem în grafic atât din punct de vedere al programului pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar şi din punct de vedere organizatoric şi logistic. Cred că astfel de declaraţii nu pot face decât rău României. Cred că este un fapt fără precedent într-un stat membru al Uniunii Europene şi cer tuturor forţelor politice, inclusiv preşedintelui României, domnului Iohannis, să se abţină de la astfel de declaraţii, pentru că România are nevoie de consens, România are nevoie de unitate şi are nevoie de buni români care să se gândească în primul rând la propria ţară, şi mai puţin la interesele personale", a afimat Dăncilă la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Premierul a punctat faptul că actualul Guvern este în funcţie pentru că a avut "votul românilor şi încrederea românilor".

"Cred că domnul preşedinte nu trebuie să evalueze acest lucru, trebuie să respecte voinţa populară exprimată prin vot. În al doilea rând, ne-am obişnuit cu aceste declaraţii ale domnului preşedinte referitoare la guvern, la guvernare. Nu vreau să-i răspund domnului preşedinte, nu vreau să procedez la fel cum face dumnealui. Pentru mine este important să vin cu lucruri concrete pentru români. (...) De câte ori mă va ataca domnul preşedinte Iohannis, eu îi voi răspunde cu ceea ce facem noi, acest guvern şi această coaliţie pentru români. Pentru mine, acest lucru este important. Cred cu tărie şi am spus-o de multe ori, românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat de aceste lucruri, cred că trebuie să vedem cum putem face să avem rezultate şi în plan intern, dar şi în plan extern. Subliniez încă o dată, îl rog pe domnul preşedinte Iohannis să nu mai iasă cu astfel de declaraţii care fac rău României", a afirmat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel