Dan Mihalache, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ pentru ROMÂNI: „Trebuie să ȘTIE ASTA!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a vorbit la „Punctul de întânire”, de la Antena 3, despre efectele Brexit asupra românilor.

„Toți românii trebuie să știe câteva lucruri. Sigur că există o zvonistică foarte mare care nu are legătură cu realitatea. Libera circulație în Marea Britanie este garantată în continuare. Nu au nevoie de viză, pot circula cu actul de identitate și pașaportul cel puțin 2 ani de acum încolo. 

În ceea ce privește oamenii care muncesc sau studiază acolo trebuie să aplice pentru acel statut de rezidență. Avem 280.000 de români, aproximativ 17% din toți cetățenii UE care s-au înscris. Mi se pare o cifră foarte bună. Într-o lună - două vom ajunge la 300.000 de români. 

Citește și Ambasadorul României în Marea Britanie: „Se fac eforturi URIAȘE pentru PREZIDENȚIALE pentru cei 500.000 de ROMÂNI"

Pentru cei care au actele în regulă lucrurile vor continua normal. O spun în premieră la Antena 3: nu ne face nimeni un favor că mergem noi să muncim în Marea Britanie. Marea Britanie are nevoie de forța noastră de muncă. E o stradă cu dublu sens. Va fi nevoie de o forță românească de muncă întotdeauna. O să aibă probleme cei care nu au acte, care vin cu munca la negru, fenomenul infracțional, prostituția. 

Oamenii onești, care plătesc impozite, care sunt în regulă nu vor avea probleme”, a spus Dan Mihalache la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel