Dan Barna, propus la Ministerul de Externe, și Nicu Fălcoi - Apărare, aviz negativ în comisii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Vicepremierul Dan Barna, propus în Guvernul Cioloș pentru portofoliul de la Externe, a primit aviz negativ în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Dan Barna a primit marţi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au întrunit 20 de voturi "împotrivă", 11 voturi "pentru" şi 4 abţineri. 

Dan Barna și Nicu Fălcoi, aviz negativ

 

Și ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit, marţi, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 voturi "împotrivă", 8 voturi "pentru" şi 13 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a participat la lucrările Comisiilor de apărare.



Audierea în cadrul comisiilor de apărare a fost publică, după votul în unanimitate dat la propunerea deputatului PSD Mihai Fifor. Câţiva parlamentari au intervenit online.

De asemnea, Iulia Popovici a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 9 voturi 'împotriva' numirii ca ministru, 4 voturi "pentru" şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Iulia Popovici a afirmat că digitalizarea Ministerului Culturii şi alinierea salariilor la nivelul celorlalte autorităţi centrale sunt prioritare.

"Digitalizarea ministerului şi alinierea salariilor la nivelul celorlalte autorităţi centrale sunt prioritare, pentru că ceea ce există acum a condus în timp la un acut deficit de personal şi la imposibilitatea de a atrage specialişti în administraţia culturală. Încă şi mai dramatică e situaţia direcţiilor judeţene de cultură, a căror capacitate umană şi administrativă trebuie crescută prin regândirea organigramei şi a salariilor, însoţită de respectarea Legi Monumentelor Istorice, care stipulează înfiinţarea Serviciului Monumentelor Istorice, încadrat cu personal specializat, asta însemnând principial arhitecţi", a spus Popovici la audieri.

O altă prioritare "majoră" a Iuliei Popovici o constituie susţinerea la nivel naţional a organizării şi derulării Programului "Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel