Dacă ai un ou și un dovlecel în frigider, prepară această rețetă genială de frigănele: Toată lumea va cere o a doua porție

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Dacă ai un ou și un dovlecel în frigider, prepară această rețetă genială de frigănele: Toată lumea va cere o a doua porție
Dacă ai un ou și un dovlecel în frigider, prepară această rețetă genială de frigănele: Toată lumea va cere o a doua porție

Rețetă genială de frigănele, cu doar un ou și un dovlecel. Toată lumea va cere o a doua porție, mai ales că este atât de săracă în calorii și se prepară foarte ușor.

Frigănelele de dovlecei umplute vor deveni rapid un fel de mâncare preferat, căci toată lumea le va îndrăgi. De fapt, ele sunt soluția ideală pentru a rezolva cu ușurință prânzul sau cina. Procedeul este simplu și foarte intuitiv, de fapt chiar și cei care nu sunt foarte pricepuți în bucătărie vor putea să încerce, având certitudinea că vor obține un rezultat optim.

Ca să nu mai spunem că dovlecelul este perfect pentru cei care țin dietă, deoarece este categoric ușor și cu puține calorii. Dar să vedem acum cum se prepară aceste frigănele de dovlecei umplute!

S-ar putea să îți placă și: Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

Rețeta pentru frigănele de dovlecei umplute: Arată ca niște sandvișuri. Prea bune!

 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de repaus pentru dovlecei: 3-4 minute
Timp de gătire: 6-8 minute
Timp total: aproximativ 20 de minute
Dimensiunea porției: 4 frigănele mari umplute
Calorii: 150 per clătită

Frigănele de dovlecei umplute

 

Ingrediente

1 dovlecel mediu
2-3 linguri de griș (sau pesmet)
2 linguri de brânză tartinabilă cu ierburi ușoare
1 roșie tăiată în felii
1 ou
100 g de brânză scamorza tăiată în bucăți mici
1 cățel de usturoi, ras
1 strop de ulei 
½ coajă rasă de lămâie
Câteva picături de suc de lămâie
Destule frunze de busuioc
Suficientă sare și piper

Pregătire

Mai întâi se dă dovlecelul pe răzătoare într-un castron, se adaugă usturoiul și sarea, se amestecă, se lasă aproximativ 3-4 minute, se adaugă oul și se amestecă.

Acum se toarnă puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, se șterge cu o cârpă, se încinge, se pun 2-3 linguri generoase de amestec, se întinde în formă rotundă și se lasă să se gătească timp de 3-4 minute pe ambele părți.

Acum puneți crema de brânză într-un castron mic, amestecați pentru a se înmuia, asezonați cu sare, piper, coajă și suc de lămâie și amestecați în mod corespunzător.

La final, se umplu clătitele cu puțină cremă de brânză, se pune busuiocul, roșia, puțină sare și câteva cuburi de scamorza la un capăt, se pliază în două ca un sandviș, se presează ușor cu mâinile și se aduc la masă.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel