Cutremurător. 109 cărucioare de copii, plasate în centrul orașului Liov: Câte unul pentru fiecare micuț, ucis în război

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

În semn de protest față de acțiunile Rusiei în Ucraina, activiștii au amplasat peste 100 de cărucioare de copii într-o piață din orașul Liov. Imaginile din centrul orașului sunt cutremurătoare.

Ucrainenii au adus zeci de cărucioare în Piața Centrală din Liov. Acestea reprezință numărul copiilor uciși în cele trei săptămâni de război.

Memorialul izbitor arată 109 cărucioare aliniate, câte unul pentru fiecare copil care a murit. Potrivit Procuraturii Generale, 109 copii au fost uciși și alți 130 au fost răniți de când Rusia a invadat țara, la 24 februarie.

Imaginile au făcut înconjurul lumii, iar iternauții care le-au distribuit au precizat că priveliștea este înspăimântătoare, relatează Antena3.

”Ei sunt victimele bombardării clădirilor civile, spitalelor, maternităților, grădinițelor, școlilor și asedierii orașelor întregi”, au transmis pe Twitter activiștii.  ”Acesta este prețul teribil pe care îl plătește Ucraina astăzi”, a spus primarul din Liov, Andriy Sadovyi.

 

Gest impresionant din partea oamenilor. Un "pod de păpuși" a apărut la granița cu România pentru copiii ucraineni

 

Polițiștii de frontieră și cetățenii români au transformat podul pietonal care leagă Ucraina de România la Sighetu Marmației într-un pod de jucării. Fiecare copil care vine din Ucraina poate lua de acolo câte o jucărie, pentru a intra în țară cu un gând frumos.

Invazia militară a Rusiei în Ucraina a provocat critici la nivel internațional. Ucrainenii au fugit de peste tot pentru a evita războiul. Au fost mulți părinți polonezi care și-au lăsat cărucioarele în gara locală pentru a-i ajuta pe părinții ucraineni cu copii să scape mai ușor.

Acum, la una din granițele românești, oamenii s-au gândit să le mai înfrumusețeze puțin viața copiilor ucraineni, să uite pentru câteva secunde de război, de părinții pe care i-au lăsat să lupte pe front, de viața dură cu care se confruntă mult prea devreme. Astfel, câțiva oameni cu sufletul mare au construit un "Pod de păpuși", care a emoționat toată țara.

Ucrainenii au fugit în România, iar mulți dintre ei și-au trimis doar copiii. Pentru a le alina inimile tinere, localnicii și polițiștii de frontieră au așezat păpuși pe o pasarelă din Sighetu Marmației, în speranța că jucăriile îi vor însoți într-o călătorie. 

Internauții străini au comentat: "Aceasta este într-adevăr cea mai drăguță imagine pe care am văzut-o vreodată, toată Europa ajută Ucraina în felul ei", "Mulțumesc românilor", "Puțină bunătate îi ajută foarte mult. Am trăit în România timp de trei ani și sunt foarte buni la împărțit".

De asemenea, unii internauți au postat fotografii cu păpușile pe care fiicele lor le-au ales și le-au așezat pe pod săptămâna trecută pentru a susține Ucraina prin acțiunile lor.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel