Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. E al treilea în acest început de an

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Două cutremure de intensitate medie s-au produs luni în zona seismică Vrancea și la Buzău. Alte două seisme au fost înregistrate de aparate în primele două zile ale anului.

 

Primul cutremur magnitudinea de 3,3 s-a produs luni, la ora locală 8:36, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Seismul a avut loc la o adâncime de 129 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 75 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti, 104 km sud de Bacău, 117 km vest de Galaţi, 118 km vest de Brăila, 141 km nord de Bucureşti, 161 km nord-est de Piteşti, 184 km sud-vest de Iaşi, 189 km est de Sibiu şi 206 km nord de Ruse.

Al doilea a avut magnitudinea 2 și a fost înregistrat de aparate la ora 9.34, la adâncimea de 11 kilometri. Cutremurul de suprafață a avut epicentrul în județul Buzău.

În afară de cele două, de la începutul acestui an, în România s-au mai produs două cutremure, unul cu magnitudinea de 3,4 care a avut loc sâmbătă în judeţul Vrancea, iar al doilea, de 3,7, înregistrat în cursul dimineţii de duminică, în judeţul Buzău.

În luna decembrie 2021, în România au avut loc 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel