Cutremur în Haiti. Bilanțul depășește 700 de morți. Imaginile dezastrului sunt cumplite

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Seismul cu magnitudinea de 7,2  care s-a produs, sâmbătă, în Haiti, a produs pagube majore în sud-vestul insulei. Multe clădiri s-au prăbușit, iar în țară a fost declarată starea de urgență vreme de o lună. 

 

 

Bilanțul cutremurului din Haiti a ajuns la peste 720 de morți și 2.800 răniți, au anunțat duminică autoritățile din această țară. Sunt mii de răniți, după ce un cutremur puternic a lovit Haiti sâmbătă, 14 august 2021

Seismul s-a produs sâmbătă dimineață, iar forța lui distrugătoare a fost dată și de faptul că epicentrul a fost situat la o adâncime de numai 10 kilometri. Echipele de salvatori și localnicii continuă să caute supraviețuitori între dărâmături. Situația este cât se poate de critică. Puținele spitale sunt copleșite, iar personal medical și medicamente au fost trimise către zona calamitată, dar singurul drum care o legată de capitală este sub controlul bandelor armate.

Haiti este cea mai săracă țară din America Centrală și una dintre cele mai sărace din lume. În ultimii ani a fost încercată succesiv de dezastre și crize majore. În urmă cu 11 ani, un cutremur cu magnitudine 7 a lăsat un bilanț îngrozitor: peste 200.000 de morți, pagube pe scară extinsă. Țara încă nu își revenise de pe urma acestei catastrofe.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel