Cutremur devastator în Mexic: 7,4 pe Richter. Alertă de tsunami în America Centrală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării. În capitala țării a fost activată alerta seismică. În urma seismului, autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, resimțindu-se cu putere în mare parte a Ciudad de Mexico.

Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită, a dat timp evacuării majorităţii clădirilor, relatează Agerpres.

„Activăm protocolul de Protecţie Civilă”, a informat responsabilul Marcelo Ebrard, pe reţelele de socializare.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, însă diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări.

 

Alertă de tsunami

 

Protecţia Civilă din Oaxaca a anunțat pe Twitter „monitorizarea posibilelor daune”.

Autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras. Alerta, care a fost emisă de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, vizează o suprafaţă de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca.

Teritoriul mexican este situat la confluenţa a cinci plăci tectonice.

În 2017, 471 de persoane au murit în Mexic în urma a trei cutremure produse la 7, 19 şi 23 septembrie, în cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel