Cum vor fi compensate facturile la energie. Românii nu trebuie să facă niciun drum

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii sunt tot mai îngrijorați din cauza creșterii alarmante la energie, iar ministrul Virgil Popescu a făcut precizări cu privire la modul în care pot primi ajutor pentru plata facturilor în această iarnă.

Ministrul Energei, Virgil Popescu, a explicat modul în care românii pot primi ajutor pentru plata facturilor la energie, în contextul majorării prețurilor aplicate de furnizori. Potrivit unor declarații de presă, 13 milioane de români vor primi ajutor pentru compensarea facturilor la energia electrică. La acest moment, se lucrează la Ordonanța de Urgență care va intra în vigoare la 1 noiembrie.

„Oferim inclusiv un ajutor practic celor care vor să se mute de la furnizorul care are prețuri peste media prețului care este 82 de bani în momentul de față pe kW. Sub această medie va beneficia practic procentual de o compensare mai mare dacă se mută la un furnizor care are sub prețul sub medie”, a explicat ministrul Virgil Popescu, la o întâlnire cu jurnaliștii.

 

Cum vor fi ajutați românii să-și plătească facturile la energie electrică

 

În ceea ce privește compensarea efectivă a unei părți din valoarea facturilor la energie, ministrul Virgil Popescu spune că oamenii nu trebuie să facă nimic. Compensarea va fi aplicată direct pe factură. Consumatorii trebuie doar să verifice limita consumului pe care statul o compensează.  „Românii nu vor plăti factura întreagă la energie, în această iarnă”, a explicat Virgil Popescu. Italia și Franța trec prin aceeași criză a energiei, iar statul a decis plafonarea tarifelor, pentru a nu afecta consumatorii casnici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel