Cum va fi vremea de Paște. Prognoza completă pentru toată țara

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cum va fi vremea de Paște 2021. Prognoza completă pentru toată țara
Cum va fi vremea de Paște 2021. Prognoza completă pentru toată țara

Cum va fi vremea de Paște. Vremea din weekend va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat la nivelul întregii ţări, a declarat, joi, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

Cum va fi vremea de Paște este e întrebare care îi frământă pe români, în condițiile în care tot mai mulți plănuiesc să petreacă Sărbătorile în stațiuni sau în aer liber. 

"În weekend-ul ce urmează, procesul de încălzire a vremii va continua, însă şi gradul de instabilitate atmosferică se va menţine temporar accentuat. Cu alte cuvinte, chiar dacă în acest weekend de sărbătoare, temperaturile ce urmează a se înregistra se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, trebuie să vă spun faptul că vom avea perioade cu instabilitate atmosferică. Concret, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de manifestări îşi vor face apariţia sâmbătă, în special după orele amiezii în jumătatea de nord a ţării şi la munte, doar pe arii restrânse în rest. În noaptea de sâmbătă spre duminică, local şi în partea de sud", a spus Catrina, potrivit Agerpres.

Cum va fi vremea de Paște. Prognoza completă pentru toată țara

 

În ceea ce priveşte vremea de Paşte, specialistul ANM a afirmat că instabilitatea atmosferică se va semnala în nord-vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi la munte şi doar pe suprafeţe mici, în rest.

"Pentru ziua de Paşte manifestările de instabilitate se vor semnala în nord-vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi la munte şi doar pe suprafeţe mici, în rest. Trebuie să punctăm faptul că ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp, pe arii restrânse, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Foarte probabil, izolat, vor fi şi căderi de grindină şi, posibil, vijelii. Ceea ce trebuie să precizăm este faptul că sâmbătă, în orele amiezii se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în generale între 18 şi 28 de grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zona Litoralului. Minimele din noaptea de Înviere, la scara întregii ţări, vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, iar pe Litoral se va semnala ceaţă. În prima zi de Paşte aşteptăm în orele amiezii temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 şi 20 de grade în zona Litoralului şi până în jurul a 30 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. În noaptea de duminică spre luni, minimele se vor încadra între 8 şi 17 grade la scara întregii ţări", a subliniat meteorologul.

De asemenea, în a doua zi de Paşte, pe data de 3 mai, valorile de temperatură vor marca o scădere semnificativă faţă de zilele anterioare, astfel încât vremea va deveni răcoroasă în partea de vest, de centru şi de nord, dar se va menţine uşor mai caldă decât în mod normal în restul teritoriului.

"Vor fi înnorări temporare, însă ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse în partea de nord, de centru şi izolat în restul zonelor. Temporar şi local, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra la rafală în zona montană înaltă. În ceea ce priveşte regimul termic, aş puncta faptul că valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de zilele de weekend, astfel că maximele de luni de vor situa între 12 - 13 grade în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei, până la 26 de grade în Muntenia şi în partea continentală a Dobrogei. Minimele vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Cu alte cuvinte, ne aşteaptă în weekend-ul de urmează o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal, dar în general instabilă", a menţionat Oana Catrina.

Prognoza meteo pentru Capitală

 

Pentru Capitală, în weekend-ul ce urmează se anunţă o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

"Spre exemplu, sâmbătă la orele amiezii se vor înregistra 26 - 27 de grade. Pe parcursul zilei de sâmbătă cerul va fi variabil. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua treptat şi, cel mai probabil, după orele 10 - 11, în Capitală îşi vor face apariţia averse şi descărcări electrice. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, în timpul ploilor. În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperatura minimă va fi de 12 - 15 grade, iar pentru ziua de Paşte vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă în jurul a 29 de grade, în timp ce minima va fi între 14 şi 17 grade. În ziua de Paşte, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general moderat", a punctat specialistul ANM.

Totodată, în a doua zi de Paşte, în Bucureşti, deşi valorile termice vor fi în scădere faţă de zilele precedente, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, vântul va avea intensificări temporare, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în noaptea de luni spre marţi aceasta va coborî spre 9 grade Celsius, conform meteorologului ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel