Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion în România. Prognoza actualizată 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prognoza meteo până pe 1 ianuarie. Vreme caldă, probabilitate mare de precipitaţii între 27-31 decembrie
Prognoza meteo până pe 1 ianuarie. Vreme caldă, probabilitate mare de precipitaţii între 27-31 decembrie

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a prezentat, la Antena 3, cele mai noi informaţii cu privire la felul în care se va prezenta vremea în următoarea perioadă, inclusiv de Crăciun şi Revelion.

De mâine discutăm de o ameliorare în ceea ce priveşte aria precipitaţiilor. Va mai ploua în partea de sud, centru, est a ţării în cantităţi de 15-20 l/mp, iar la altitudini mari, de peste 1800 de metri, mai putem să avem precipitații mixte, izolat. Ce rămâne de interes, regimul de temperaturi care caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă (...)

Prima decadă a lunii decembrie înregistrează deja o abatere termică pozitivă de 2,5 grade Celsius faţă de normalul climatologic al unei luni decembrie de iarnă în ţara noastră. În ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, încă ne aflăm sub media climatologică a unei luni decembrie. Înregistrăm o cantitate medie de aproape 27 de l/mp față de o medie climatologică de 44,8, însă ceea ce s-a întâmplat în această parte a țării, în partea de sud-est, va contribui foarte mult la refacerea rezervei de apă din sol, după cum știm, un an agricol foarte secetos. Această cantitate de precipitații, cu siguranță va putea să consemneze o refacere substanțială.

 

Cum va fi vremea de Crăciun

 

Pentru săptămâna 14-21, deja observăm nuanţele de roşu care indică în toată ţara abateri termice semnificative mari faţă de ceea ce ar fi normal în această perioadă. Observăm în partea dreaptă a ecranului, temperaturile medii multianuale ale acestei săptămâni. Dacă discutăm mai ales în partea de dus de temperaturi în general medii, de la 0 până la -2 grade, observăm că vom avea temperaturi mai mari cu 5 grade Celsius în această perioadă. Este destul de mult, vom conta săptămâna viitoare, mai ales în partea de sud-est a ţării de valori care să înregistreze chiar 10, posibil 11-12 grade Celsius. E mai cald şi valori apropiate de normal. Faptul că e mai cald, poate fi un semnal al unor precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La o primă vedere, ziua de Crăciun, din datele pe care le avem acum, ne-am situa la nivelul maximelor între 4, chiar până la 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori, în special în partea de sud şi sud-est a ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel