Vreme dezlănțuită în Austria: Drumuri ÎNCHISE, zeci de mii de locuințe fără energie electrică

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Stiria, Carintia și Tirolul de Est sunt îngropate de nămeși. Zeci de mii de locuințe au rămas fără electricitate din cauza ninsorilor. În Tirolul de Est și Carintia Superioară, alte 70 cm de zăpadă proaspătă au căzut peste noapte, iar ninsoarea a continuat dimineața. Masele enorme de zăpadă provoacă deja haos în sud-vestul Austriei. 

Numeroase gospodării sunt inaccesibile și încă fără curent electric, școlile sunt închise, al fel și numeroase drumuri, iar  pericolul de avalanșă este la gradul 4.

În Tirolul de Est și Carintia Superioară, a căzut deja mai multă zăpadă decât media în toată iarna. Numai în Stiria, 11.000 de gospodării erau lipsite de energie electrică joi dimineață. Potrivit purtătorului de cuvânt al KELAG, Josef Stocker, defecțiunile sunt înregistrate în districtele Villach-Land, Feldkirchen, St. Veit an der Glan și Klagenfurt-Land, precum și alte câteva în Carintia Superioară. Situația s-a relaxat ușor joi după-amiază.

Opt orașe din Großkirchheim nu au mai fost accesibile timp de trei zile și o singură stradă este curățată în fiecare zi. Potecile sunt curățate cu un timon special din Salzburg, un plug cu zăpadă normal nu poate trece prin această masă de zăpadă, ptrivit The Saxon.

Mai multă zăpadă într-o săptămână decât în tot sezonul rece din alți ani

 

În Tirolul de Est și Carintia Superioară, a căzut mai multă ploaie sau zăpadă în decurs de aproximativ o săptămână decât în ​​mod normal în toată iarna. În Döllach au existat precipitații de peste trei ori mai multe decât media pe termen lung din decembrie până în februarie inclusiv și aproape 1,5 metri de zăpadă proaspătă, cu o medie de 91 cm în decembrie, ianuarie și februarie. În Lienz au fost 88 cm de zăpadă proaspătă, cu o medie de 71 cm. În Dellach s-au măsurat 80 cm de zăpadă proaspătă, media este de 78 cm.

În orașul Villach, ninsorile abundente pe timp de noapte au creat situații periculoase pe străzi și în parcuri. Zăpada umedă și grea a deteriorat copacii și ramurile amenință să se rupă. Prin urmare, toate parcurile (Stadtpark, Schillerpark sau Mitterlingpark) și facilitățile cimitirului sunt închise azi, miercuri. Dobratschstrasse este, de asemenea, închisă. Populația este chemată să evite traseele inutile, atât pe jos, cât și cu mașina.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel