Cum se scuză doi frați români, care au ajuns buni de plată în Franța - 500.000 de euro amendă: „Am acceptat doar un loc de muncă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei ani de închisoare și o amendă vamală de 500.000 de euro pentru doi frați români care au fost interceptați în Sarrance, departamentul Pyrénées-Atlantiques din sud-vestul Franței, cu 250 de kilograme de canabis.

Duba fraților români a fost interceptată de vameși în Sarrance pe 28 martie 2021. Drogurile urmau să fie livrate în Italia. „Nu o să petreceți Revelionul acolo (n.r. - în Italia)”, avertizează, la parchet, Richard Pineau acuzând „banalitatea” discursului acestor doi tineri români judecați, ieri, pentru import și transport de droguri.

Ajutați de avocata lor, Cristina Vannier, cei doi frați, în vârstă de 22 și respectiv 26 de ani, au încercat să înduplece instanța.

Franța. Șofer român, prins cu o tonă de tutun în loc de detergent și 17.000 de euro în numerar: „Banii erau pentru operația fiului meu"

 

„Adevărații protagoniști nu au putut fi identificați”

 

Pe 28 martie 2021, un control vamal neașteptat în Sarrance, Franța, a scos la iveală prezența unui pachet în duba lor. Blocat sub o încărcătură de mobilier la mâna a doua, pachetul conținea aproximativ 250 de kilograme de polen de canabis. Sechestrul a dat naștere deschiderii unei cercetări judiciare. Anchetatorii au dorit să stabilească cu exactitate cum s-a produs organizarea acestui „trafic internațional”, potrivit lui Richard Pineau.

Cei doi frați români au recunoscut în fața judecătorului că au făcut „30 de călătorii”. Astfel, magistrații estimează potențialul profit generat la aproximativ „24 de milioane de euro”. „Nu mai este o afacere mică...”, spune judecătorul. Dar acesta din urmă recunoaște că ancheta „nu a furnizat prea multe dovezi”. Potrivit procurorilor francezi, autoritățile italiene nu au cooperat cu adevărat și, în final, doar cele două transportoare au ajuns în acuzația fraților români. „Dar nu avem furnizorii, nici distribuitorii…”, oftă Richard Pineau.

Franța. Prostituată româncă, amenințată și jefuită de client. Bărbatul a fost achitat

„Adevărații protagoniști nu au putut fi identificați”, spune avocata românilor care pledează pentru eliberare pe motiv că cei doi clienți ai săi ar fi acceptat doar un loc de muncă ca șofer bine plătit - 2.000 de euro pe lună.

„Cineva a recrutat doi idioți”, spune fratele cel mic, Gabriel, care susține că el și fratele său Vasilică nu au antecedente penale. „Mă trezesc pentru prima dată într-o astfel de situație. Nu am avut niciodată de-a face cu justiția, nici în țara mea, nici în altă parte”.

„Un chirurg foarte apreciat”. Un medic român din Franța a sfârșit subit în drum spre serviciu. Traian lasă în urmă doi copii mici

 

-----------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv                

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel