Cum să speli în mod corect prosoapele pentru a rămâne pufoase. Vor fi mai fine ca niciodată

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Adaptați-vă tehnicile de curățare a prosoapelor pentru a le menține proaspete, pufoase și cu o culoare fidelă. Una dintre cele mai comune greșeli este că le spălăm alături de alte haine, care le deteriorează materialul.

Dacă aruncați prosoapele murdare împreună cu restul rufelor, nu le veți obține cât mai curate și mai proaspete posibil, deoarece petele, germenii și vopseaua de la alte articole s-ar putea transfera pe ele. Mai mult, prosoapele mari ar putea deteriora fibrele hainelor delicate și ar putea înfășura și reține articolele mici, împiedicându-le să fie spălate în mod uniform. Citiți mai departe pentru a afla sfaturi pentru întreținerea prosoapelor care vor ajuta la prelungirea materialului pufos, absorbției și duratei de viață.

 

1. Separați prosoapele de restul rufelor în funcție de culori

 

În primul rând, scoateți prosoapele de lângă celelalte haine și lenjerii. Apoi, separați prosoapele albe și cele de culoare deschisă de cele de culoare închisă în grămezi separate. Orice prosop mai închis la culoare decât galben pal trebuie să fie în grămada întunecată. Prosoapele fiind foarte absorbante, cele albe și deschise ar putea prelua colorantul de la cele mai închise la culoare și s-ar putea decolora în timp. În același timp, prosoapele închise la culoare, după ce și-au transferat colorantul pe cele albe și ușoare, s-ar putea decolora.

 

2. Spălați prosoapele fără a supraîncărca mașina de spălat

 

Începeți fie cu grămada de culoare albă/clară, fie cu cea de culoare închisă, încărcând prosoapele în tamburul mașinii de spălat fără a o supraaglomera. Altfel prosoapele ar putea fi spălate neuniform. O mașină de spălat cu încărcare frontală poate face față unei încărcături medii de 12 kilograme, sau aproximativ șapte prosoape de baie; o mașină de spălat cu încărcare superioară poate face față, de obicei, unei încărcături de 15 până la 18 kilograme, sau 9 până la 11 prosoape de baie.

 

3. Utilizați jumătate din detergentul pe care l-ați folosi pentru o încărcătură normală

 

Evitați să folosiți prea mult detergent, care va rigidiza prosoapele. Deschideți sertarul pentru detergent situat fie în partea din față a mașinii, în cazul mașinilor cu încărcare frontală, fie sub capacul mașinilor cu încărcare superioară, umplând rezervorul cu jumătate din cantitatea de detergent pe care ați folosi-o pentru o încărcătură normală. Folosiți orice detergent de calitate, fie natural, fie sintetic și un balsam pentru o notă de parfum.

 

2. -imagine fara descriere- (denny-muller-s9zgswdifo4-unsplash.jpg)

 

4. Adăugați înălbitor cu clor sau fără, după caz

 

Pentru a alunga petele, adăugați înălbitor în rezervorul special al mașinii de spălat, în cantitatea specificată pe ambalaj, după cum urmează:

- Dacă spălați doar prosoape albe, adăugați înălbitor cu clor sau fără clor (color-safe) în rezervorul de înălbitor.

- Dacă spălați fie o combinație de prosoape albe/luminoase, fie prosoape închise la culoare, utilizați numai înălbitor fără clor. Înălbitorul cu clor poate ridica vopseaua de pe prosoapele colorate împreună cu petele, decolorând prosoapele în timp.

 

5. Selectați ciclul Regular sau Normal pe mașina de spălat

 

Învârtirea rapidă și durata mai lungă a acestor cicluri elimină praful, murdăria și bacteriile din fibrele prosoapelor. De asemenea, evitați să folosiți balsamul de rufe mai mult de la fiecare trei sau patru cicluri de spălare, deoarece poate lăsa pe prosoape o acumulare de ceară care reduce absorbția.

 

6. Setați temperatura apei la fierbinte (pentru alb) sau cald (pentru culori)

 

Setați temperatura apei în funcție de categoria de culoare a prosoapelor, după cum urmează:

- Pentru alb/culori deschise, setați temperatura apei la fierbinte. Această temperatură ajută la strălucirea prosoapelor albe sau deschise.

- Pentru culori închise, setați temperatura apei la cald. Această temperatură ajută la eliminarea bacteriilor, dar păstrează culoarea. 

 

3. Cum să spe... (the-blowup-4duc7fine5g-unsplash.jpg)

 

7. Scuturați excesul de apă din fiecare prosop înainte de a-l transfera în uscător

 

Apăsați butonul Start pentru a începe ciclul de spălare. Când timpul se termină, preluați prosoapele unul câte unul, scuturându-le cu mâna pentru a scăpa de excesul de apă înainte de a le transfera în uscător. Acest lucru va scurta timpul de uscare.

 

8. Pune prosoapele în uscător până se usucă sau scoate-le la aer

 

Selectați ciclul Normal sau Automat pe uscătorul dumneavoastră. Această setare utilizează o căldură ridicată pentru a maximiza materialul pufos. Când sunt abia uscate (uscarea excesivă poate deteriora fibrele), recuperați prosoapele unul câte unul, împăturindu-le imediat pe fiecare pentru a minimiza ridurile.

Dacă nu aveți un uscător sau dacă preferați să uscați prosoapele la aer, întindeți-le în interior pe un suport de uscare poziționat lângă o fereastră deschisă care primește multă lumină solară sau lângă un calorifer dacă nu aveți la dispoziție o fereastră. Alternativ, atârnați-le în aer liber pe o sârmă de rufe.

 

4. Cum să spe... (pablo-ramos-rafwcvfmiug-unsplash.jpg)

 

Sfaturi de întreținere pentru prosoape pufoase și proaspete

 

Citiți aceste sfaturi pentru a păstra prosoapele proaspăt spălate cu aspect și miros proaspăt timp de câteva zile.

1. Uscați prosoapele umede imediat după fiecare utilizare, întinzându-le pe o bară de prosoape, astfel încât să nu fie îngrămădite sau suprapuse cu alte prosoape sau articole de îmbrăcăminte. Acest lucru va maximiza fluxul de aer către prosop și va accelera timpul de uscare.

2. Nu depozitați niciodată prosoapele umede într-un sertar sau dulap de lenjerie; acest lucru poate încuraja formarea mucegaiului.

3. Treceți-le printr-un ciclu de spălare fără detergent sau înălbitor, adăugând o cană de oțet alb distilat în tamburul mașinii înainte de a începe ciclul de spălare. Uscați-le la aer sau la mașină când ați terminat.

4. Dacă prosoapele încă miros a mucegai, treceți-le prin ciclul de spălare fără detergent sau înălbitor cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu înainte de a le usca la aer sau la mașină

5. Dacă spălați pentru prima dată prosoape de culoare deschisă sau închisă, adăugați o jumătate până la o ceașcă de oțet alb distilat în tamburul mașinii înainte de a începe ciclul pentru a fixa culoarea prosoapelor și a preveni viitoarele pete. Nu amestecați niciodată înălbitor și oțet în același ciclu; combinația este toxică.

6. Spălați întotdeauna prosoapele noi înainte de a le folosi pentru a îndepărta finisajul de silicon care le acoperă, ceea ce le reduce absorbția.

7. Evitați să călcați prosoapele; fierul de călcat le va aplatiza fibrele, făcându-le mai puțin pufoase. Căldura directă a fierului de călcat le poate deteriora, de asemenea, fibrele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel