Cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid. Cea mai bună rețetă pentru aluat se află aici. Mănânci și mai vrei!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid. Cea mai bună rețetă pentru aluat se află aici. Mănânci și mai vrei!
Cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid. Cea mai bună rețetă pentru aluat se află aici. Mănânci și mai vrei!

Gogoșile de casă sunt foarte ușor de preparat și sunt una dintre gustările preferate ale copiilor. Aluatul de gogoși pe care vă învățăm mai jos să îl pregătiți poate fi folosit pentru a le face prăjite sau la cuptor. 

Când sunt gata, le puteți servi fără nici un fel de decor sau le puteți adăuga topping-ul sau zahărul preferat.

În orice caz, primul pas este întotdeauna să faceți aluatul, vreți să știți cum? Nu ratați această rețetă și descoperiți cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid.

„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

 

Gogoși pufoase - Ingrediente

 

- 1 kilogram de făină de grâu 0000

- 260 de grame de zahăr

- 40 de grame de drojdie proaspătă

- 80 de grame de unt

- 4 ouă

- 1 linguriță de vanilie

- 200 de mililitri de lapte cald.

Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

 

Gogoși pufoase - Mod de preparare

 

Pentru a începe să faceți aluatul pentru gogoși, trebuie să puneți făina într-un bol mare, să formați un vulcan cu ea și să adăugați laptele și drojdia în centru.

Truc: Puteți dizolva și drojdia în laptele cald și adăugați direct acest amestec.

După ce s-a făcut acest lucru, se topește untul în cuptorul cu microunde și se amestecă cu făina și restul ingredientelor, adică se adaugă ouăle, zahărul și vanilia. Frământați totul până când obțineți o textură netedă și elastică, ceea ce vă va dura 20 până la 30 de minute. Rezultatul ar trebui să fie un aluat care nu se lipește de mâini, dar este oarecum lipicios în același timp.

Sfat: Dacă aluatul este încă prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă, dimpotrivă, îl observați foarte uscat, turnați puțin lapte sau apă.

Când aluatul de gogoși nu se lipește de mâini, rulați-l într-o bilă și lăsați-l în recipient pentru o oră sau până își dublează volumul. Este indicat să acoperiți aluatul cu o cârpă curată sau folie de plastic.

Amintiți-vă că acest aluat va fi folosit pentru a face gogoși de casă prăjite sau la cuptor.

După acest timp, aluatul trebuie să-și fi dublat volumul. Apoi, întindeți cu sucitorul până când are 1 cm grosime. Rețineți că mai trebuie să se odihnească puțin, așa că va crește din nou.

Sfat: Pentru a face gogoși prăjite mai pufoase, puteți lăsa 2 cm grosime, dar pentru gogoșile coapte vă recomandăm doar 1 cm.

Cu aluatul deja întins, tăiem gogoșile cu diametrul dorit și le rezervăm pe o tavă tapetată cu pergament sau hârtie de copt.

Truc: Puteți folosi atât o matriță specială pentru a tăia gogoșile de casă, cât și orice alt obiect rotund, precum un pahar sau un pahar de tequila de exemplu.

Când aveți gogoșile de casă deja tăiate, ar trebui să le lăsați să se odihnească încă 10 minute pentru a crește în dimensiune.

Crullers, gogoși pufoase și rafinate. O delicatesă franceză care creează dependență. Le vei adora!

Acum aveți două opțiuni, puteți face gogoșile prăjite sau la cuptor. Pentru a găti aluatul pentru gogoși prăjite, trebuie doar să încălziți mult ulei și să le introduceți pe rând sau în cantități mici. Întoarceți des pentru a găti uniform și puneți deoparte pe hârtie absorbantă când devin aurii. Pentru a face gogoșile de casă la cuptor, preîncălziți cuptorul la 180 °C și coaceți-le timp de 10 minute. Rețineți că gogoșile coapte sunt mai puțin suculente, cu o consistență spongioasă, nu la fel de moi ca cele gătite în ulei.

Sfat: Dacă le faceți prăjite, folosiți o oală sau o cratiță în loc de o tigaie pentru că gogoșile de casă trebuie să plutească și să nu atingă fundul.

Dacă doriți, vă puteți decora gogoșile cu glazură de căpșuni, ciocolată sau orice topping preferați. O altă variantă total valabilă și mult mai ușoară este să presărați puțin zahar pudră.

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt       
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g       
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G       

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel