Cum să faci acasă un Ramen gustos ca la restaurant. O rețetă simplă pe care nu trebuie să o ratezi

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să faci acasă un Ramen gustos ca la restaurant. O rețetă simplă pe care nu trebuie să o ratezi / Foto: Unsplash
Cum să faci acasă un Ramen gustos ca la restaurant. O rețetă simplă pe care nu trebuie să o ratezi / Foto: Unsplash

Ramen este un fel de supă japoneză, prin intermediul tăițeilor chinezești, care a devenit o obsesie a tuturor adolescenților și nu numai. Iată cum se gătește un Ramen de casă gustos ca la restaurant.

Nu numai că tăițeii ramen au devenit parte din lexicul cultural al americanilor și al oamenilor din toată lumea. Prin pachetele lor produse în masă au susținut o generație de copii și studenți, dar au dus și la o subcultură a restaurantelor în plină expansiune, cu tururi ale magazinelor de ramen.

Cu această rețetă, încercăm să explorăm cum să facem această supă acasă. Vom aborda componentele importante ale ramenului - bulionul, condimentele, tăițeii și garniturile.

 

De ce această metodă este cea mai ușoară pentru majoritatea bucătarilor 

 

La modul cel mai elementar, ramen este o supă de bulion și tăiței bine condimentați. Restul ingredientelor, cum ar fi carnea și ouăle, ajută la transformarea bolului într-o masă, dar nu pe ele ne vom depune eforturile în această rețetă. Aici, ne vom concentra pe un bulion de pui bogat aromat și pe selectarea celor mai buni tăiței.

 

Ramen gustos de casă - Ingrediente

 

- 6 aripi de pui
- 4 morcovi medii, tăiați în rondele 
- 3 buchețele mici de ceapă verde, cu rădăcinile tăiate
- 2 l de apă
- 1 căpățână de usturoi, cu coajă, fără rădăcini, tăiată în jumătate pe orizontală
- 1 bucată de ghimbir, decojit și tăiat în bucăți mici
- 20 de ciuperci shiitake uscate
- 1 foaie de kombu uscat (legume sau alge marine)
- 60 g de sos de soia

Pentru shoyu tare:

- 60 g de sos de soia
- 2 linguri de mirin

Pentru ouă și tăieței:

- 3 sau 4 ouă mari, în funcție de numărul de persoane.
- 6 pachete de tăiței ramen proaspeți, subțiri și ondulați

Pentru servire:

- muguri de bambus fermentați
- 6 cepe de sol medii, tăiate în felii subțiri
- Ulei de chili sau ulei de susan prăjit

 

Ramen gustos de casă

 

Se prăjesc aripioarele de pui. Aranjați un grătar în mijlocul cuptorului și încălziți cuptorul la 200°C. Așezați aripioarele de pui într-o tavă de prăjit sau o caserolă potrivită pentru aragaz și prăjiți-le până când sunt bine rumenite, aproximativ 30 de minute. Reduceți focul la 180°C, adăugați morcovii și ceapa verde și amestecați pentru a le combina. Se prăjesc încă 20 de minute.

Se degresează tava de prăjit. Transferați puiul și legumele într-o oală. Așezați tava de prăjit, acum goală, pe aragaz, la foc mare. Adăugați 2 căni de apă și, amestecând și răzuind energic cu o lingură termorezistentă sau de metal, luați toate bucățile rumenite și aromate de pe fundul cratiței. Aduceți la fierbere, apoi turnați cu grijă amestecul în oală.

Intensificați aromele. Adăugați usturoiul, ghimbirul, shiitakes, kombu și restul de 8 căni de apă în oală și amestecați pentru a le combina.

Aduceți doar până la fierbere la foc mare - doar câteva bule pe margini, conform The kitchn.

Fierbeți bulionul la foc mic. Reduceți focul cât de mic vă permite aragazul, adăugați sosul de soia și fierbeți la foc mic, fără capac, spumând ocazional grăsimea și spuma care se acumulează la suprafață, până când puiul s-a desprins complet de pe os și oasele aripilor se desprind ușor, între 3 și 3 ore și jumătate.

Se strecoară bulionul. Turnați bulionul printr-o strecurătoare cu ochiuri fine într-un castron mare; aruncați substanțele solide. Se răcește bulionul la temperatura camerei, apoi se acoperă și se lasă la frigider peste noapte. Înainte de utilizare, îndepărtați grăsimea de la suprafață și aruncați-o.

Se prepară tăria. Combinați sosul de soia și mirinul într-un recipient mic și ermetic, închideți-l ermetic și păstrați-l la frigider până când sunteți gata de utilizare.

Pentru servire:

Gătiți ouăle. Umpleți o cratiță mare cu câțiva centimetri de apă și puneți-o la foc mare până când ajunge la fierbere. Reduceți focul astfel încât apa să fiarbă rapid. Coborâți ușor ouăle în apă, câte unul pe rând, apoi fierbeți-le timp de 6 minute. Scoateți ouăle cu o lingură cu fantă într-o baie de apă cu gheață. Cojiți ouăle răcite, tăiați-le în două pe lungime și puneți-le deoparte.

Gătiți tăițeii. Puneți din nou la fiert apa de gătit ouăle, adăugați tăițeii și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, între 3 și 5 minute. Scurgeți tăițeii și treceți-i sub apă rece pentru a opri gătitul.

Fierbeți și aromatizați bulionul. Aduceți bulionul din nou la fierbere într-o cratiță separată. Se ia de pe foc și se adaugă tare după gust.

Asamblați bolurile. Împărțiți tăițeii între 4 boluri adânci și late (sau mai multe boluri dacă doriți să aveți porții mai mici). Turnați bulionul fierbinte.

Acoperiți fiecare bol cu 1-2 jumătăți de ou, muguri de bambus, ceapă verde și nori și stropiți cu ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel