Cum s-a îmbogățit o poştăriţă româncă din pensii şi alocaţii 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
postarita_delapidare_bani
postarita_delapidare_bani

Un agent postal din Aiud a fost judecat penal pentru patru infracţiuni după ce a sustras din banii pe care trebuia să îi ducă beneficiarilor (pensii, alocaţii) aproape 22.000 de lei.

Letitia era angajată a Poştei Române din 2006, având atribuţii de gestiune a sumelor de bani ce trebuia să le distribuie beneficiarilor, după preluare de la Oficiul Poştal Aiud, în zona sa de competenţă teritorială de pe raza satelor Gâmbaş şi Păgida şi pe mai multe străzi din municipiul Aiud. În cursul lunii decembrie 2017, poştăriţa şi-a însușit sume de bani aflate în gestiunea sa şi, pentru a nu fi descoperită, a falsificat mandatele de plată a pensiilor, mandatelor de plată a prestaţiilor sociale şi a mandatelor poştale.

Documentele falsificate au fost predate, ulterior, la Oficiul Poştal Aiud pentru justificarea aparentă a sumelor delapidate. Femeia a procedat în acest mod, în principal, cu privire la destinatarii pe care nu i-a găsit la domiciliu, pe parcursul a cinci zile din cursul lunii decembrie 2017, însuşindu-şi suma de 21.947,08  lei, prin falsificarea unui număr de 29 mandate de plată pensie/prestaţii sociale/poştale. Poștărița, în vârstă de 42 de ani, a fost trimisă în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată, scrie adevarul.ro

Femeia a fost condmantă la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, 1 an de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale, 1 an de închisoare pentru fals intellectual şi 3 luni pentru uz de fals. ”Stabileşte pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 9 luni (1/3 din celelalte pedepse cu închisoare), rezultând pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 3 luni închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în hotărârea instanţei, care a rămas definitivă. V. L. a recunoscut integral săvârşirea infracţiunilor şi a beneficiat, astfel, de o reducere a pedepsei finale.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel