Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Rețeta simplă, gata de umplutură dulce sau sărată

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Clătite de post pufoase și delicioase. Rețeta simplă
Clătite de post pufoase și delicioase. Rețeta simplă

Cele mai pufoase clătite de post se fac cu apă minerală, fără lapte și fără ou. Această rețetă poate fi făcută atât în post, cât și de cei care au grijă de siluetă. Evident, dacă ținem orice fel de regim alimentar trebuie să fim atenți și câte clătite pufoase de post mâncăm, nu doar la ce ingrediente punem în ele. 

Clătitele pufoase de post sunt gata în câteva minute și le poți servi cu gem sau alte umpluturi, după cum îți poftește inima. Dacă în rețeta simplă, "tradițională", de clătite punem lapte și ou, cele de post se prepară și doar cu apă minerală, iar rezultatul este la fel de delicios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a face cele mai pufoase clătite de post

 

- 300 grame făină albă

- 500-600 ml apă minerală

- 3 linguri de ulei de floarea soarelui

- 1 linguriță rasă de sare

- 1 linguriță de zahăr

- 1 plic de zahăr vanilat

- coajă de lămâie / portocală

Dacă plănuiești să faci clătite cu umplutură sărată, nu pui zahăr în aluat.

Clătite pufoase de post. Rețeta pas cu pas

 

Pasul 1

Punem făina într-un castron sau într-un bol mare de plastic și adăugăm zahărul granulat, zahărul vanilat și lingurița de sare, iar apoi amestecăm bine.

Pasul 2

Adăugăm ingredientele lichide: întâi apă minerală, apoi uleiul, treptat, amestecând continuu cu un tel pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia, ținând cont de făina folosită. Aluatul obținut trebuie să fie fluid, însă destul de consistent ca să nu se rupă clătitele atunci când le punem în tigaie. Pentru a face cele mai pufoase clătite de post, consistența aluatului obținut trebuie să fie asemănătoare celei de smântână grasă.

În timp ce amestecăm compoziția, adăugăm coaja de portocală sau de lămâie. Acestea aduc un plus de aromă și savoare clătitelor de post.

Pasul 3

Acum trebuie să preparăm clătitele în tigaie. Încingem foarte bine o tigaie antiaderentă (teflon sau ceramică), turnăm un strop de ulei și întindem pe toată suprafața tigăii cu un șervețel de hârtie. Este de important de reținut că modul în care le preparăm termic influențează foarte mult gustul clătitelor pufoase de post.

Pasul 4

Turnăm primul polonic de aluat în fir subțire, în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a-l distribui într-un strat cât mai uniform. Nu întoarce clătita până nu se coace bine pe o parte. Poți folosi un cuțit fără zimți sau o linguriță pentru a ridica foarte puțin o părticică din clătită pentru a observa dacă s-a rumenit. 

Clătitele cu apă minerală se coc la foc mediu spre iute. Ideal ar fi să nu le întoarcem până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere.

Pe măsură ce clătitele sunt gata le așezăm în teanc pe o farfurie, una peste cealaltă și le acoperim imediat. Acoperim teancul cu o altă farfurie, iar apoi le întoarcem, astfel încât cea mai caldă ajunge în partea de jos. Procedând astfel, vei obține cele mai pufoase clătite de post.

Pasul 5

Ultimul pas în rețeta de clătite de post este umplutura. Le poți umple cu gem de căpșuni, vișine, dulceață de caise sau cu miere și nucă. O idee de umplutură de post pentru clătitele sărate ar fi cea din ciuperci (călite cu ceapă, sare și piper).

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel