Cum explică Iohannis scăderea ÎNCREDERII românilor în UE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Încrederea românilor în Uniunea Europeană a scăzut cu 10 procente în șase luni, arată datele celui mai recent Eurobarometru. Dar, în cazul unui referendum 65% dintre români ar vota ca România să rămână în UE.

 

Președintele Iohannis a declarat că această scădere e din cauza coaliției PSD-ALDE și a modului în care legiferează, dar și pe seama atacurilor celor două partide la adresa oficialilor europeni.

"Confuzia generală creată de PSD-ALDE, de modul în care se legiferează, schimbările pe justiție unde PSD abordează o conduită neașteptată și contrară așteptărilor populației, situația nemulțumitoare a dus la această scădere.  În evaluarea mea este o scădere temporară și în măsura în care reușim să ne revenim acasă, să legiferăm transparent, iar guvernarea să se facă pentru cei guvernați, nu împotriva lor situația se va schimba în bine". 

Liviu Dragnea s-a folosit de aceste date pentru a-i critica pe oficialii europeni.

”E îngrijorător și ar trebui să convingă oficialii europeni de ceea ce se spune de mult timp, și am spus și eu de multe ori cu bună credință, că europenii se așteaptă ca aceste instituții să lucreze pentru ei. Această problemă stă și la baza dezvoltării unor partide naționaliste, extremiste în Europa, care încep să conteze tot mai mult în formarea majorităților parlamentare”, a declarat Dragnea
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel