Cum cureți grăsimea arsă de pe aragaz fără efort. Trucul minune ca să scapi de calvar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
 Cum cureți grăsimea arsă de pe aragaz fără efort. Trucul minune ca să scapi de calvar
Cum cureți grăsimea arsă de pe aragaz fără efort. Trucul minune ca să scapi de calvar

Curățarea aragazului și a altor piese metalice este un adevărat calvar. Astăzi vă vom spune cum să curățați aragazul acasă fără efort, cu un truc pe care sigur că îl veți folosi de acum înainte.

Fără frecare, fără miros și fără efort! Cu tehnica pe care o veți învăța, în câteva minute veți avea aragazul și arzătoarele la fel de curate cum erau când erau noi. Dacă aragazul tău este cu gaz, îți vei aminti acest truc care îți va economisi timp și efort în bucătărie.

Grăsimea din bucătărie trece de obicei la arzătoare și la suporturile metalice pe care se sprijină. Chiar și de multe ori, transmitem grăsimea pe partea inferioară a tigăilor, care, de asemenea, atunci când este încălzită, o arde și fixează grăsimea arsă pe suprafața sa, făcând-o să aibă o culoare neagră.

În acest caz, chiar dacă le curățăm cu un burete și adăugăm detergent obișnuit, vom crede că sunt curate, dar nu vom putea restabili aspectul sau culoarea lor normală. Dar cu trucul pe care îl vom vedea acum, îi putem curăța fără efort, aproape fără să ne pătăm mâinile.

Pentru a curăța aragazul fără efort, veți avea nevoie de :

Amoniac

Pungi etanșe

 

Cum să curățați plăcile și arzătoarele aragazului fără efort

 

Puneți fiecare arzător într-o pungă de plastic etanșă care are o închidere cu fermoar sau similară și care are dimensiunea necesară pentru a putea stoca piesa care trebuie curățată fără a o deschide. Adăugați 50 ml din cel mai ieftin amoniac în pungă. Nu trebuie să fie parfumat.

Închideți punga ermetic și scuturați-o puțin, astfel încât amoniacul să impregneze bine toată suprafața pe care trebuie să acționeze. Lăsați punga cu conținutul ei într-un loc în care copiii nu pot ajunge. Trebuie să acționeze câteva ore, așa că este preferabil să le puneți peste noapte.

Repetați operațiunea cu restul pieselor, lăsându-le în pungi diferite și închideți-le foarte bine, astfel încât vaporii de amoniac să nu scape. Acțiunea acestei substanțe și vaporii săi vor elibera grăsimea, fără a fi nevoie de munca din partea ta. Este doar o chestiune de timp și dacă este bine închisă.

A doua zi, deschideți punga, vărsați lichidul și clătiți arzătorul sub robinet. Apoi, ștergeți-l cu un tampon- dacă doriți cu puțin săpun de vase pentru a îndepărta mirosul - și în mod surprinzător și fără efort, arzătoarele sunt ca noi!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel