Cum au reușit trei români să își „cumpere” un ceas exclusivist, în Belgia: „Au fluturat un teanc de bancnote în fața bijutierului”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Au fluturat un teanc de bancnote în fața bijutierului”. Cum au reușit trei români să își „cumpere” un ceas exclusivist, în Belgia
„Au fluturat un teanc de bancnote în fața bijutierului”. Cum au reușit trei români să își „cumpere” un ceas exclusivist, în Belgia

Trei români riscă pedepse de la 12 la 15 luni de închisoare pentru furtul unui ceas exclusivist Lebeau-Courally, în valoare de 23.500 de euro, de la bijutierul Eddy Heleven din Hasselt, regiunea Flandra din Belgia. În magazin au fost prezenți trei angajați care au fost induși în eroare de autori.

„Speram să-i privesc pe făptuitori în ochi”, și-a exprimat Eddy Heleven speranța zadarnică, ieri, la tribunalul penal din Hasselt, Belgia. Cei trei români au săvârșit fapta pe 16 decembrie 2020. Un bărbat și o femeie au intrat în magazin, în timp ce un al treilea suspect a rămas afară într-o mașină cu numere germane. 

Cuplul a arătat un interes pentru coliere și ceasuri scumpe. Pentru a-și sublinia interesul, au fluturat un teanc de bancnote de câteva mii de euro. Acuzatul a reușit să semene confuzie. În timp ce bărbatul a reușit să distragă atenția unor angajați, femeia a luat ceasul exclusivist. Sunt doar 50 de exemplarea în întreaga lume.

„Au urmărit să facă bani rapid ilegal”: Tânără româncă și soțul ei, condamnați după ce polițiștii au descins la ei acasă: „Nu mă lăsau să mă urc la ultimul etaj”

 

„În fiecare săptămână trebuie să refuz astfel de tipuri de oameni”

 

Femeia a pus ceasul deoparte. Ulterior, cuplul a susținut că vrea să cumpere două coliere cu 18.000 de euro. Însă, nu aveau destui bani la ei. Au promis că vor trece repede pe la o bancă, dar nu s-au mai întors. În câteva minute, Eddy Heleven a observat furtul și a tras un semnal de alarmă. Hoții dispăruseră deja.

Cu ajutorul rețelei de camere din oraș, anchetatorii au putut stabili numărul de înmatriculare al mașinii. Era vorba despre o mașină închiriată pe numele unuia dintre făptuitori. În februarie 2020, cei trei români au dat lovitura și în Germania.

„Nu era șeful lor”. Antreprenor român, bun de plată în Belgia: Cum s-a îmbogățit cu zeci de mii de euro de pe urma a șapte muncitori conaționali

Procurorul a cerut 12 luni de închisoare pentru doi suspecți. Un al treilea suspect riscă încă trei luni din cauza cazierului său penal. Ceasul cu numărul de serie doi lipsește și astăzi. Astfel de bande sunt încă active.

„În fiecare săptămână trebuie să refuz astfel de tipuri de oameni. S-a ajuns chiar la punctul în care nu mai lăsăm pe nimeni să intre atunci când avem îndoieli”, a mai spus bijutierul Eddy Heleven.

Sentința va fi dată pe 28 martie.

„Și-au mărit singuri salariile”. Cinci electricieni români, mai bogați cu 50.000 de euro: „Angajatorul ne-a obligat să declarăm asta!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel