Cum arată robotul Tesla și ce poate să facă. Musk plănuiește să fabrice milioane de exemplare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum arată robotul Tesla și ce poate să facă. Musk plănuiește să fabrice milioane de exemplare / Foto: Captură video youtube
Cum arată robotul Tesla și ce poate să facă. Musk plănuiește să fabrice milioane de exemplare / Foto: Captură video youtube

CEO-ul Tesla (TSLA.O), Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid "Optimus", adăugând că va produce milioane de exemplare și le va vinde la un preț sub 20.000 de dolari - mai puțin de o treime din prețul unui Model Y.

Musk a spus că se așteaptă ca Tesla să fie gata să primească comenzi pentru robot în trei până la cinci ani și a descris un efort de dezvoltare a produsului pe parcursul unui deceniu sau mai mult, cea mai detaliată viziune pe care a oferit-o până acum despre o afacere despre care a spus că ar putea fi mai mare decât veniturile Tesla din vehicule electrice.

Demersul Tesla de a proiecta și construi roboți pentru piața de masă, care ar urma să fie testați și prin locuri de muncă în fabricile sale, o diferențiază de alți producători care au experimentat cu roboți umanoizi.

 

Tesla vrea să fie văzută ca un lider în domeniul inteligenței artificiale

 

Dezvăluirea așteptată cu nerăbdare a prototipurilor de roboți la biroul Tesla din Palo Alto, California, a făcut parte, de asemenea, din ceea ce Musk a descris ca fiind un efort pentru ca Tesla să fie văzută ca un lider în domenii precum inteligența artificială, nu doar ca o companie care produce "mașini mișto".

Un robot experimental de testare despre care Tesla a spus că a fost dezvoltat în februarie a ieșit vineri pentru a saluta mulțimea, iar Tesla a prezentat un videoclip cu acesta îndeplinind sarcini simple, cum ar fi udarea plantelor, transportarea de cutii și ridicarea de bare metalice la o stație de producție de la fabrica din California a companiei.

Dar unul actual, mai simplificat, despre care Musk a spus că este mai aproape de ceea ce spera să pună în producție, a trebuit să fie scos pe o platformă și a făcut un salut lent mulțimii.

 

Robotul Optimus va fi capabil să meargă singur în câteva săptămâni

 

"Mai sunt încă multe de făcut pentru a rafina Optimus și pentru a-l dovedi", a spus Musk, adăugând mai târziu: "Cred că Optimus va fi incredibil peste cinci sau zece ani, ca și cum ar fi uluitor".

El a spus că roboților umanoizi existenți le "lipsește un creier" - și capacitatea de a rezolva probleme pe cont propriu. În schimb, a spus el, Optimus va fi un "robot extrem de capabil", pe care Tesla va urmări să îl producă cu milioanele.

Alți producători de automobile, inclusiv Toyota Motor (7203.T) și Honda Motor (7267.T), au dezvoltat prototipuri de roboți umanoizi capabili să facă lucruri complicate, cum ar fi să arunce la baschet, iar roboții de producție de la ABB și alții sunt un pilon de bază al producției auto.

 

 

Tesla își va folosi roboții chiar în fabrică

 

Dar Tesla este singura care a reușit să promoveze oportunitatea de piață pentru un robot de masă care ar putea fi utilizat și în activitatea din fabrică.

Următoarea generație a robotului Tesla va folosi componente proiectate de Tesla, inclusiv un pachet de baterii de 2,3 kWh purtat în trunchi și un sistem de cipuri pentru a-i acționa membrele. Robotul este proiectat să cântărească 73 kg.

Dezvoltând o afacere în domeniul roboticii, a spus Musk, Tesla schimbă termenii unei declarații de misiune bine cunoscute care a devenit parte din atracția sa pentru investitori și activiștii pentru climă, angajându-se să "accelereze tranziția lumii către energia durabilă".

"Optimus nu este în linie directă cu accelerarea energiei durabile", a spus Musk. "Cred că misiunea se lărgește oarecum odată cu apariția lui Optimus la - știți, nu știu: a face ca viitorul să fie grozav."

 

Musk a descris evenimentul ca fiind menit să recruteze muncitori

 

Musk a descris evenimentul ca fiind menit să recruteze muncitori, iar inginerii de pe scenă s-au adresat unui public tehnic. Aceștia au detaliat procesul prin care Tesla a proiectat mâinile robotului și au folosit tehnologia simulatorului de accidente pentru a testa capacitatea robotului de a cădea pe față fără să se rupă.

Musk, care a vorbit anterior despre riscurile inteligenței artificiale, a declarat că implementarea în masă a roboților are potențialul de a "transforma civilizația" și de a crea "un viitor al abundenței, un viitor fără sărăcie". Dar a spus că el crede că este important ca acționarii Tesla să aibă un rol în verificarea eforturilor companiei.

"Dacă o iau razna, mă puteți concedia. Acest lucru este important", a spus Musk conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel