Cum arată buncărul președintelui ucrainean. Zelenskiy: „Mă simt destul de calm în această pivniță. Trebuie să fie întuneric aici”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Jurnaliștii de la „60 minutes” s-au întâlnit cu președintele ucrainean, Volodimir Zelesnkiy, la centrul de comandă din Kiev. Zelenskiy le-a făcut turul buncărului în care se adăpostește de când Rusia a atacat Ucraina.

În imagini se vede o încăpere unde au fost improvizate mai multe paturi, acolo unde se odihnesc soldații săi. Zelenskiy a dezvăluit echipei de jurnaliști că se simte în siguranță și că poate lucra  chiar și în aceste condiții aspre.

Intrarea în clădire nu este filmată. Jurnaliștii au filmat încă interiorul buncărului.  În videoclip, alături de președintele Ucrainei stau întotdeauna câțiva soldați, iar pe holuri se află oameni înarmați. Pe pereți se văd desene și mai multe afișe. Totodată, președintele ucrainean a precizat că, în buncăr, nu poare fi aprinsă lumina, deoarece ar putea fi atacați oricând. 

„Trebuie să fie întuneric aici, nu putem aprinde luminile, pentru că o bombă ar putea zbura înăuntru, în timpul unui atac aerian”, a menționat președintele ucrainean.

 

„Apărăm dreptul la viață. Nu am crezut niciodată că acest drept este atât de costisitor" 

 

Volodimir Zelesnkiy este întrebat care este mesajul lui și ce ar trebui să înțeleagă întreaga lume.

„Apărăm dreptul la viață. Nu am crezut niciodată că acest drept este atât de costisitor. Aceștia sunt oameni valori. Pentru ca Rusia să nu aleagă ce ar trebui să facem și cum să folosesc drepturile. Acest drept mi-a fost dat de Dumnezeu și de părinții mei", a spus Zelenskiy.

„Soției și copiilor le-am spus că aceasta este alegerea mea. Și nu o pot face altfel. Sunt președintele țării mele. Eu sunt președintele poporului nostru. Și chiar dacă nu eram președinte, aș fi rămas aici. Familia mea a înțeles. Nu numai că au înțeles, dar mi-au susținut pe deplin decizia. În totalitate. A fost decizia care a salvat Ucraina de la colapsul imediat", a adăugat Zelenskiy. 

„Nu vreau să devin un erou. Îmi iubesc familia. Îmi doresc să trăiesc încă mulți ani, dar aleg între a fi alături de oamenii mei, şi bineînțeles că sunt gata să-mi dau viața pentru țara mea", a mai spus președintele. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel