Cum alegi cea mai bună cameră de vânătoare? Știi ce trebuie să urmarești?

Editor Team |
Data publicării:

Natura este un loc minunat multe activități, de la cele legate de relaxare si divertisment, la cele ce țin de muncă si explorare. Pentru pădurari, vânători și fotografi amatori, care, cu ajutorul unei camere potrivite pot realiza fotografii unice cu motive rare, poate fi o adevărată resursă. Camerele de vânătoare sunt de obicei instrumente esențiale în astfel de situații.

Sunt alimentate de baterii, curent alternativ sau o baterii convenabile. Sunt echipate cu diverși senzori care detectează căldura animalelor. Datorită LED-urilor negre, este posibilă și vizualizarea optimă pe timp de noapte.

Vrei și tu o cameră de vânătoare sau o cameră termoviziune pentru a observa natura noaptea? Sau să ai parte de sesiuni de vanatoare fructuoase și fotografii cu animale sălbatice pentru a-ți completa albumul cu poze? Există foarte mult potențial de observare zi și noapte, fie că este vorba despre animale din pădure, vizitele nocturne ale animalelor din grădină sau hoțul din casă. 

Camera de vânătoare – scurtă descriere

 

Camerele de vânătoare sunt echipamente specializate care permit organizarea şi gestionarea optimă a activităţilor legate de această practică. Cu ajutorul lor pot fi observate împrejurimile şi animalele sălbatice din perimetrul, activităţi ce asigură succes în acest proces complex. 

Datorită unor camere de vânătoare moderne poți urmări tot ceea ce se petrece în zona pe care o explorezi. Astfel de echipamente dispun de senzori speciali cu ajutorul cărora vor fi detectate mișcările. Multe dintre camerele de vânătoare sunt prevăzute cu  senzori pasivi cu infraroșu care răspunde la căldură și mișcarea corpului, permiţând obţinerea unor imagini excepţionale şi în condiţii reduse de lumină.

cum-alegi-cea-mai-buna-camera-de-vanatoare

Sursa foto: Krasula / Shutterstock.com

Sursele de alimentare, cu baterii, oferă acestor dispozitive durată mare de exploatare. Camerele de vânătoare pentru animale sălbatice pot face fotografii timp de câteva luni fără a fi îndepărtate. Dacă ești în căutarea unei camere termoviziune de acest tip, atunci trebuie să alegi cu atenție, ținând cont de cei mai importanți parametrii: 

- lungimea de undă

- rezoluție

- viteza de declanșare

- materiale

- buget.

Unde se folosește camera de vânătoare?

 

Astfel de echipamente permit vânătorilor să observe animalele în habitatul lor natural. Aceștia vor afla detalii importante, ce îi vor ajuta în procesul de vânătoare. Se vor cunoaște obiceiuri precum: de unde vin, unde mănâncă și mai ales care sunt traseele folosite? Mistreții, căprioarele, jderii sau vulpile pot fi observate cu o cameră video atât ziua, cât și noaptea. 

cum-alegi-cea-mai-buna-camera-de-vanatoare

Sursa de imagine: SERGEI PRIMAKOV / Shutterstock.com

Echipamentele specializate de tip camere termoviziune profesionale pot expune și alte animale sălbatice. Urșii, lupii, sacalii, sau alte animale care părăsesc habitatul și devin potențial pericol pentru om.

Aplicabilitatea largă a dispozitivelor şi eficientă ridicată sunt motive pentru care merită investit în astfel de camere. Trebuie recunoscut, că pentru mulţi pasionaţi de vânătoare, acestea sunt echipament must - have în arsenal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel