Cum a fost surprinsă Sorana, românca din Danemarca arestată împreună cu soţul său pentru că şi-ar fi maltratat copilul: „În ce lume odioasă trăim”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autorităţile din România se mobilizează pentru aducerea în ţară a lui Mathias, bebeluşul de numai o lună internat în Danemarca cu fractură şi hemoragie craniană. Părinții lui au fost arestați, după ce medicii de acolo au alertat Poliţia, pentru că starea copilului le-a trezit suspiciuni. Bănuiesc că băieţelul ar fi fost bruscat. 

În timp ce Ministerul Familiei va solicita, astăzi, aducerea în ţară a copilului, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, va avea o discuţie despre acest caz cu ambasadorul Danemarcei acreditat la Bucureşti.

Ultimele informaţii arată faptul că reprezentanţii ambasadei României în Danemarca au reuşit ieri să se vadă cu doi părinţi, Sorana şi Ionuţ, cei care sunt încarceraţi în două penitenciare diferite, informează Observator. În plus de asta, despre starea copilului nu se mai ştie nimic, încă de vineri, atunci când autorităţile daneze au anunţat ambasadorul României acolo faptul că este stabilizat şi în continuare se ţine legătura cu medicii din spitalul în care copilul este internat.

Însă familia aşteaptă veşti din partea autorităţilor române, ministrul Familiei a demarat o anchetă socială, astfel ca să fie predat familiei extinse, adică bunici, rude, să nu ajungă la autorităţile daneze. Pe de altă parte continuă şi procesul acolo. 

 

Sorana, surprinsă alături de nepotul său cu doar câteva zile înainte de arestare

 

Cu toate acestea, rudele celor doi tineri susţin că acuzele aduse celor doi români sunt nefondate. Pe o pagină de Facebook a apărut o înregistrare în care Sorana Rotundu se joacă cu nepoțelul ei, cu câteva zile înainte de a fi acuzată că și-a maltratat copilul şi de a fi reţinută de autorităţile daneze.

„Sorana de vorbă cu nepoțelul ei. Cu câteva zile înainte să fie suspectată că și-ar fi maltratat propriul copil. În ce lume odioasă trăim… Și când se va afla că a fost o greșeală, ei cine îi va da înapoi zilele fără bebeluș și cine îi va lua toată durerea? Singura alinare e că știm că Dumnezeu are mereu arta de a transforma suferința în ceva glorios!”, a scris Magda Săvuică în postarea care însoțește filmarea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel