Ambasadorul României în Danemarca, detalii în cazul familiei Rotundu, arestată după ce bebelușul lor a ajuns la spital

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasadorul României la Copenhaga, Danemarca, declarații de ultimă oră în cazul familiei Rotundu, părinții români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital.

Ambasadorul României la Copenhaga a anunţat că Statul Român a demarat procedurile de repatriere şi bebeluşul este în afara oricărui pericol. Cei doi părinți sunt încă separați, în timp ce bebeluşul este pe mâna medicilor.

Vezi și:  Gabriela Firea, intervenție în cazul părinților români arestați în Danemarca: „Solicităm aducerea în țară a copilului“

„De când am fost sesizați cu acest caz am intreprins toate demersurile specifice, am trimis note verbale autorităţilor, am intrat în legătură directă cu polițistul de caz.

Vineri seara polițistul de caz ne-a transmis că bebeluşul este în afara pericolului de moarte şi primește îngrijiri medicale în spital, după ce bebeluşul a ajuns în stare critică acolo la spitalul din Odense", a spus Ambasadorul României în Danemarca, în exclusivitate pentru Antena 3.

Ambasadorul României în Danemarca, detalii în cazul familiei Rotundu

 

Mai mult, părinţii vor primi acum ajutorul unui avocat pentru a-şi pregăti apărarea în faţa statului danez astfel încât arestul preventiv să nu fie prelungit după cele patru săptămâni.

„Procedura standard a presupus punerea la dispoziție a unui avocat din oficiu. Am intrat în legătură cu ei. Autorităţile române competente au demarat deja procedura docilității de repatriere, iar aceasta va fi transmisă pe canale de specifice autorităţilor daneze.

Ceea ce se va întâmpla în continuare cu Matias va decide spitalul şi municipalitatea. Mâine vom avea o discuție cu ei", a mai spus Ambasadorul României în Danemarca pentru Antena 3. 

Autorităţile daneze i-au reţinut pe cei doi părinți, de 25 și 27 de ani, cu acuzația că au scuturat puternic copilul atât de fragil la 5 săptămâni. Familia susţine în continuare că de vină pentru starea copilului ar fi, de fapt, nepăsarea moașei. Părinţii i-ar fi spus în mod repetate rânduri că bebelușul plânge prea mult, dar moașa i-asigurat că băiatul este în regulă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel