Cum a fost surprins Patriarhul Daniel la o reuniune publică

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
patriarhul_daniel
patriarhul_daniel

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost surprins la un eveniment public purtând mască de protecție, așa cum recomandă autoritățile în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Este vorba despre o întâlnire cu reprezentanții filialelor ASCOR din toată țara, care a avut loc duminică. Aceștia au fost primiți duminică de Patriarhul României care i-a felicitat cu ocazia împlinirii a 30 de ani „de existență și de activitate, de slujire a Bisericii și a țării”.

În imaginile publicate de basilica.ro, Patriarhul Daniel a purtat mască de protecție. Acesta a renunțat la ea doar pentru a susține un discurs. Și în această situație, Preafericitul Daniel a păstrat distanța față de invitați. Înainte de a fi primiți de Preafericitul Părinte Patriarh, reprezentanții asociației ortodoxe au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

„ASCOR-ul unește tineri care doresc să se roage împreună, să cânte împreună, să asculte împreună conferințe duhovnicești, să participe la activități spirituale și umanitare, filantropice, care arată iubirea lui Hristos smerită și milostivă față de oameni”, a precizat Patriarhul.

ASCOR a împlinit 30 de ani de existenţă

 

Un număr de 14 reprezentanți din țară, câte unul pentru fiecare filială, s-au aflat la București, în perioada 17-19 iulie, pentru Consfătuirea Națională ASCOR. Organizația a împlinit în data de 14 iunie 30 de ani de existență. Majoritatea proiectelor aniversare stabilite au fost suspendate din cauza pandemiei, și reorganizarea lor este unul dintre obiectivele consfătuirii. Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel