Cuc, NERVOS pe şantier: Răbdarea mea e întinsă la maxim

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Razvan Cuc - Ministrul Transporturilor
Razvan Cuc - Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îşi exprimă autoritatea pe şantiere după ce ieri a trecut de moţiunea de cenzură din Parlament. Acesta s-a aflat astăzi în vizită de lucru la câteva şantiere din localitatea Mihăileşti, judeţul Giurgiu, unde a rupt şi reziliat contractul pentru centura ocolitoare, chiar în faţa jurnaliştilor.

Ministrul Transporturilor i-a înmânat hârtiile rupte directorului CNAIR, Narcis Neaga, şi a spus în faţa camerelor că reziliază contractul firmei spaniole Copisa, care se ocupa proiectul centurii ocolitoare Mihăileşti.

"Astăzi, nu mâine, astăzi reziliaţi contractul şi intră CNAIR-ul intră la lucru de îndată. Nu mai tolerez niciun derapaj. Dacă nu sunt toate utilajele pe care şi le-au asumat în contract la faţa locului, pleacă acasă toate companiile", a spus minsitrul Răzvan Cuc.

Ministrul a continuat apoi să îşi exprime nemulţumirile.

"În momentul de faţă, răbdarea românilor este întinsă la maxim, răbdarea mea este întinsă la maxim. Au fost întâlniri între antreprenori şi CNAIR şi li s-a spus să se mobilizeze. S-a terminat! Constructorului de pe centura Mihăileşti i se va rezilia contractul astăzi", a mai declarat Răzvan Cuc.

 

R. Cuc: Ei trebuie să înţeleagă că vorbesc cu ministrul Transporturilor

 

Ministrul Transporturilor a mai spus că proiectul trebuia să fie gata într-un an de zile, însă au trecut trei de la data începerii lucrărilor. Acesta a acuzat compania că are altă agendă.

"Vorbim de 12 luni, din 2016. Trebuia în 2017 terminat. Suntem în 2019. Am venit şi în mandatul meu din 2017 şi le-am spus să se mobilizeze şi să lucreze. Cred că au altă agendă şi vorbesc cu altcineva. Ei trebuie să înţeleagă că vorbesc cu ministrul Transporturilor. Dacă eu le spun să lucreze, ei trebuie să lucreze. Nu lucrează, o să vedeţi cum s-a întâmplat astăzi, o să vedeţi şi mai departe".

Întrebat de ce nu a luat decizia de a rezilia contractul de  la Mihăileşti încă din  primul său mandat, Răzvan Cuc a spus că a încercat să fie înţelegător cu impedimentele care pot apărea pe şantier.

"Eu am spus tot timpul că trebuie să fim flexibili şi să înţelegem anumite lucruri care pot apărea. Pot să înţeleg că nu termină în 12, poate în 16 luni, dar nu pot să înţeleg că trec trei ani. Asta nu mai pot să înţeleg".

Răzvan Cuc a precizat că, odată cu rezilierea contractului vine şi sancţiune de trei ani pentru constructorul spaniol, în care nu ca putea participa la nicio licitaţie publică.

Valoarea totală a  proiectului "Varianta ocolitoare Mihăileşti" este de 42.252.437,11 lei, 75% fiind contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională. Contribuția proprie este de 8.427.238,70 lei, restul de 8.543.482,29 lei reprezentând valoare neeligibilă inclusiv TVA.

Minsitrul Răzvan Cuc a trecut ieri de moţiunea simplă depusă de deputaţii PNL şi PMP împotriva sa. Moţiunea a fost respinsă cu 93 voturi pentru, 148 voturi contra şi 5 abţineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel