CSM discută cererea Danei Gîrbovan de renunțare a demisiei din magistratură, după refuzul lui Iohannis

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD de numire a acesteia în funcția de ministru al Justiției, va fi discutată marți de judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Ședința Secției pentru judecători din CSM este programată pentru marți, 2 septembrie, anunță HotNews.ro.

Potrivit ordinii de zi a ședinței, Secţia pentru judecători va lua în discuţie „renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Dana Gîrbovan și-a depus luni demisia din magistratură, ca urmare a nominalizării sale de către PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit atunci de urgență și i-a aprobat solicitarea. Gîrbovan a explicat că a decis să facă acest pas pentru ca procedura de numire a sa în funcția de ministru să poată fi inițiată.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge "în integralitate" remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, pentru că propunerile pe care le-a primit sunt "inacceptabile". Ulterior, Dana Gîrbovan a anunțat pe Facebook că își retrage demisia din magistratură și că va cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de retragerea demisiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel