Crucea Roşie Română, cu sprijinul Crucii Roşii Americane, a trimis 18 tiruri cu alimente cetăţenilor ucraineni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Crucea Roşie Română, cu sprijinul Crucii Roşii Americane, a trimis 18 tiruri cu alimente cetăţenilor ucraineni
Crucea Roşie Română, cu sprijinul Crucii Roşii Americane, a trimis 18 tiruri cu alimente cetăţenilor ucraineni

Crucea Roşie Română, cu sprjinul Crucii Roşii Americane, a trimis, în luna august, cetăţenilor ucraineni din Cernăuţi şi Uzhhorod 18 de tiruri cu peste 470 de tone de alimente de bază.

"Crucea Roşie Română, cu sprjinul Crucii Roşii Americane, şi-a propus intensificarea răspunsului de ajutorare a cetăţenilor ucraineni prin transmiterea unei cantităţi semnificative de alimente de bază în valoare de 900.000 USD care să ajungă direct la cei care au cea mai mare nevoie. Astfel, în luna august, personalul angajat al Crucii Roşii Române, în cadrul celui mai amplu efort umanitar derulat cu sprijinul Crucii Roşii Americane, s-a deplasat cu 18 de tiruri cu alimente în regiunile Cernăuţi şi Uzhhorod", se arată într-un comunicat al Crucii Roşii.

Ultimul transport umanitar din luna august a avut loc miercuri, iar produsele au fost predate Crucii Roşii Ucrainene şi vor fi distribuite cetăţenilor afectaţi de conflict.

Ajutoarele trimise în Ucraina au constat în:

 

- 30.000 cutii lapte praf

- 47.280 kilograme mazăre

- 47.840 kilograme orez

- 50.000 kilograme zahăr

- 47.990 kilograme făină de grâu

- 92.832 supe instant

- 65.000 cutii sos tomate

- 303.556 conserve

 

Capacitatea ucrainenilor de a-şi permite proviziile de bază este afectată de inflaţie şi de lipsa produselor esenţiale"În ultima lună, datorită sprijinului oferit de Crucea Roşie Americană, am reuşit să trimitem în Ucraina o cantitate semnificativă de alimente. Este un mesaj de solidaritate şi de speranţă pe care l-am dus peste graniţă către civilii ucraineni ce trăiesc în condiţii tragice. Nevoile acestor oameni cresc de la o zi la cealaltă proporţional cu disperarea lor şi dorim să le transmitem că nu sunt singuri în faţa acestei drame şi că vom continua să fim alături de ei", a declarat, conform Agerpres, directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter.

 


Crucea Roşie Americană este mândră să sprijine Crucea Roşie RomânăReprezentanţii Crucii roşii punctează că, în Ucraina, capacitatea oamenilor de a-şi permite proviziile de bază este afectată de inflaţie şi de lipsa produselor esenţiale cum sunt alimentele şi combustibilul, iar în săptămânile următoare nevoile umanitare vor creşte, odată cu răcirea vremii.

"Crucea Roşie Americană este mândră să sprijine Crucea Roşie Română. Nevoile umanitare ale cetăţenilor ucraineni sunt urgente, deoarece acest conflict continuă să afecteze vieţile şi mijloacele de existenţă a milioane de oameni. Prin acest ajutor ne arătăm angajamentul ferm faţă de persoanele vulnerabile", a declarat vicepreşedintele Crucii Roşii Americane, Servicii Internaţionale, Koby Langley, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel