Criza continuă în Marea Britanie: Militarii vor începe să conducă autocisternele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Criza continuă în Marea Britanie Militarii vor începe să conducă autocisternele
Criza continuă în Marea Britanie Militarii vor începe să conducă autocisternele

Soldații britanici vor începe să conducă autocisternele pentru a realimenta benzinăriile, în timp ce șoferii au format din nou cozi pentru carburanți, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson a declarat că situația se îmbunătățește, scrie Reuters.

Marea Britanie este cuprinsă de aproape o săptămână de un val de cumpărături de panică care a lăsat pompele fără carburanți în marile orașe, după ce companiile petroliere au avertizat că nu au suficienți șoferi de cisterne pentru a transporta benzina și motorina de la rafinării la benzinării.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că au fost mobilizați 150 de soldați, care vor conduce cisternele peste câteva zile.

„Ultimele câteva zile au fost dificile, am văzut cozi mari. Dar cred că situația se stabilizează, ajungem cu benzină în benzinării. Cred că vom reuși să ne descurcăm”, a declarat Kwarteng.

 

Johnson: „Aprovizionarea a revenit la normal”

 

Johnson a încercat să liniștească îngrijorările, spunând că aprovizionarea a revenit la normal, îndemnând în același timp oamenii să nu intre în panică.

Un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi a semănat haos în lanțurile de aprovizionare și a ridicat spectrul rafturilor goale și al creșterii prețurilor de Crăciun.

Întrebat dacă poate garanta că nu vor exista probleme în perioada de dinaintea perioadei aglomerate de vânzare cu amănuntul, Kwarteng a spus: „Nu garantez nimic. Tot ce spun este că situația, cred, se stabilizează”.

 

Marea Britanie a părăsit piața unică a UE la începutul acestui an, împiedicând transportatorii să recruteze șoferi 

 

Asociația comercianților cu amănuntul de benzină (PRA), care reprezintă comercianții cu amănuntul independenți, care reprezintă aproximativ două treimi din totalul celor 8.380 de benzinării din Marea Britanie, a declarat marți că 37% dintre stațiile membrilor au rămas fără combustibil.

Penuria a adus haos în a cincea economie a lumii, lăsând goluri pe rafturile supermarketurilor. De asemenea, o creștere a prețurilor europene angro la gazele naturale a dus la falimentul unor companii din energie.

Marea Britanie a părăsit piața unică a UE la începutul acestui an, împiedicând transportatorii să recruteze șoferi în blocul comunitar. Pentru a rezolva problema lipsei de personal, guvernul a declarat că va elibera vize temporare pentru 5.000 de șoferi străini, o măsură pe care o exclusese anterior.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel