Fugarul Cristian Rizea NU poate candida la alegerile din Rep. Moldova. Candidatura i-a fost RESPINSĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Fostul deputat PSD Cristian Rizea nu a fost admis în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, din Republica Moldova. Comisia Electorală Centrală a comunicat Partidului „NOI” că Rizea nu deține cetățenia Republicii Moldova, motiv pentru care nu poate fi acceptat în scrutin. 

"Mi-a fost respină candidatura pe lista partidului NOI fără un motiv real, ci doar cu o notă că eu nu dețin cetățenia moldoveană. Am cerut documente, dar Autoritatea Electorală Centrală  refuză. Sper să se treacă de embargoul pe care media din Moldova îl are asupra NOI.

Voi depune o cerere de suspendare și contestație la acest act ilegal. Acum trei săptămâni, atunci când mi-am anunțat candidatura, cei de la Autoritatea Electotală Centrală constatau că eram eligibil, iar astăzi, după trei săptămâni, comisia spune că are informații că nu am cetățenie, dar nu prezintă niciun act oficial. Ei nu au vrut să accepte propunerea mea. Am avut informații că dacă intru pe listă, partidul va fi scos de la alegeri. Dacă până la 30 iunie găsesc niște judecători care vor să scoată adevărul la suprafață, voi reveni pe listele de alegeri. Sistemul mafiot își arată roadele. Le-am transmis să se roage, că dacă ajung ministru de Interne, îi aduc în cătușe pe aeroportul din Chișinău”, a declarat Rizea, potrivit Realitatea.net.

Cristian Rizea a trimis și o cerere către Comisia Electorală Centrală pentru a i se comunica de ce îi este refuzată candidatura la alegerile din 11 iulie 2021.

Partidul NOI a propus, dacă va intra în Parlament, ca ministru de Interne din partea partidului să fie Cristian Rizea în următorul guvern care se va forma după alegerile din 11 iulie 2021.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel