Cristian Diaconescu: Gest IMPROPRIU. Am promis ceva ce nu am terminat

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a explicat în emisiunea lui Denise Rifai ce a însemnat anunţul făcut de Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei.

"Prin această gafă, prin acest gest impropriu, reprezentantul României a afectat şi relaţiile cu Israelul cum a afectat şi relaţiile cu lumea arabă în egală măsură. Situaţia poate deveni cât se poate de complicată", a declarat fostul ministru, la Realitatea TV.

Cristian Diaconescu este de părere că Ministerul Afacerilor Externe nu a avizat această decizie.

"Practic, acest subiect nu a fost gestionat corespunzător în România. Deci noi am promis părţii israeliene ceva ce nu am terminat acasă. Mă refer strict procedural. De la Ministerul de Externe trebuia să fi plecat propunerea pe care preşedintele o aproba, iar premierul o aviza. Se face un memorandum, mutarea efectivă se face printr-o notă verbală. Am senzaţia că Ministerul de Externe nu a avizat aşa ceva".

Cristian Diaconescu a explicat, pe scurt, cum poate fi interpretată gafa Vioricăi Dăncilă de către partenerii externi.

În acest moment, printr-o astfel de declaraţie, te-ai delimitat tu, România - pentru că politica externă nu se personalizează, nu se face pe persoană fizică, este o politică a ţării - te-ai delimitat de poziţia unanimă a Uniunii Europene, te-ai delimitat de rezoluţia Consiliului de securitate, ai un alt tip de politică decât cea care este acum în dezbatere între Israel şi lumea arabă", a mai precizat Cristian Diaconescu pentru Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel